r
Nosalty Logó

Hamis marcipánkockák 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hamis marcipánkockák 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 765 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6116 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 382 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 765 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1398.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1026.4 g
  • Cukor
    708 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 6116 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 382 Kcal

Elkészítés

  1. A két dl tejben felfőzzük a cukrot lassú tűzön, állandóan kevergetve. Jó sűrűre főzzük kb. 20 perc alatt.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és teljesen felolvasztjuk benne a margarint.
  3. Apránként, kevergetve hozzáadjuk a lisztet. (Azért írtam, hogy kb. 40 dkg liszt, mert a tésztának folynia kell, mint a sűrű méznek, ezért a liszt lehet kicsit kevesebb is.)
  4. A masszát kétfelé vesszük.
  5. Az egyik felébe két kanál kakaót, a másik felébe mandulaaromát teszünk.
  6. Még forrón beleöntjük a kakaós részt egy négyszögletes tálba vagy tepsibe.
  7. Ahogy kicsit hűl, elég kemény lesz ahhoz, hogy ráönthessük a mandulás masszát. Nem szabad összekeveredniük.
  8. Kb. 2 óra alatt úgy megszilárdul, hogy szép kis kockákra lehet vágni. Nem kell hűtőbe tenni.
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16574
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 05.

Ajánló

A csoki és a mandula íze nagyon finom együtt, a kis kockák akár egy-egy bonbonnak is felfoghatók.  Celofánba csomagolva  ajándékba is adhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kolléganőm kínált ezzel a süteménnyel a névnapján jó néhány évvel ezelőtt, azóta a családunkban több generáció kedvence lett. Minden a masza sűrűségén múlik, ennek a megítéléséhez kell egy kis gyakorlat.

Címlapról ajánljuk

További cikkek