Hamis madártej recept

Hamis madártej
Hamis madártej
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak a sima madártej lett továbbvariálva, mivel 3 édesszájú gyermekem van. Nyerő volt a felnőtteknek is.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

elkészítés

  1. 1,25 l tejet felteszük forralni egy evőkanál cukorral. Közben a hat tojás szétválasztjuk, és a fehérjéket felverjük 1-2 evőkanál cukorral kemény habbá.
  2. A tojásfehérjét kanállal beleszaggatjuk a tejbe, egyszerre annyit, amennyi elfér. 1-1 percig főzzük mindkét oldalukat.
  3. Közben a tojások sárgáját kikavarjuk a vaníliás cukkorral és a vaníliás pudingporral. Kis tejet merünk hozzá, simára keverjük.
  4. A kész galuskákat félretesszük.
  5. Amiben a galuskák főttek, belekavarjuk a pudingporral simára elkevert tojássárgáját, és sűrűsödésig főzzük.
  6. Felfőzzük a maradék 7,5 dl tejjel a csokipudingot, 1-2 evőkanál cukor hozzáadásával.
  7. A tál aljára vanílliapuding, rá hab, majd csokipuding, mazsola és így tovább.
  8. Ha kihűlt, csokisziruppal leöntjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 599
elküldve: 2
receptkönyben: 335
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

vani

Mióta szakács: 2010.08.05.
1 recept

Hozzászólások (7)

sütike33
sütike33k, 2011-09-06 13:10

Szia !

Bevallom én meglehetősen béna szakács vagyok, megcsináltam a receptet. 99%-ban szó szerint követem a megadottakat, ez most vhogy nem jött be úgy érzem. A vaníliás krém olyan sűrű lett volna, ha nem adok még legalább 2dl tejet hozzá, hogy vágni lehetett volna, a csokis pedig a 7,5dl tejjel nagyon híg lett így meglehetősen furán néz ki, viszont az íze nagyon jó így csak a külcsín miatt szontyolodtam el. Nekem általában így sikerülnek a sütik : ronda, de finom..:-) Köszönöm a receptet, nem adom fel, legfeljebb csukott szemmel eszük amit főztem,sütöttem..:-):-))

Vani
Vaniv, 2010-08-15 07:06

Szia sikerült elkésziteni? És ha igen izlet? Már megéheztem a kokuszosra de még nem volt időm hamarosan felrakom.

gregoreva
gregorevak, 2010-08-10 22:23

Kedves Vani!Nem tehetek róla, a családom nem szereti a mazsolát, ez van.Mondjuk én a szőlőt se eszem meg, a többiek igen,kivétel a fiam,de a lányom és a férjem a szőlőt eszi.Érdekes, az összes aszalt gyümölcsöt, a maga valójában eszem, talán ezért eszem aszalva is?Nagyon várom a kókuszos változatát, ha már elárultad, siess az elkészítéssel és gyorsan rakd fel, nehogy megelőzzön vki, ugyanis tök jó az ötleted!!!!Várom!Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevah, 2010-08-09 20:21

Ez nem hamis, hanem valódi, már mint azaz érzés,amit a látvány kiváltott és a recept után eldöntöttem ,éhes vagyok rá, és igaz mazsola nélkül,bocsi!!,de meg fogom csinálni!A gyerekeim is megszavazták.Köszi!Éva-Anyóca

Vani
Vanik, 2010-08-10 20:26

Ja és nem soká felrakom a kokuszos madártejet.Saját találmány legalábis nem halottam még róla de fini!

Vani
Vanik, 2010-08-10 14:36

Hát a mazsolát a 18 hónapos iker babáim kiszedték belőle de a kislányom megette és mi is. Én melegen szeretem de másnap hidegen a csoki sziruppal is megettük. Jó étvágyat hozzá remélem izleni fog.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
405