Hamis madártej recept

1 adag
405
kcal
Hamis madártej
Hamis madártej
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak a sima madártej lett továbbvariálva, mivel 3 édesszájú gyermekem van. Nyerő volt a felnőtteknek is.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1,25 l tejet felteszük forralni egy evőkanál cukorral. Közben a hat tojás szétválasztjuk, és a fehérjéket felverjük 1-2 evőkanál cukorral kemény habbá.
  2. A tojásfehérjét kanállal beleszaggatjuk a tejbe, egyszerre annyit, amennyi elfér. 1-1 percig főzzük mindkét oldalukat.
  3. Közben a tojások sárgáját kikavarjuk a vaníliás cukkorral és a vaníliás pudingporral. Kis tejet merünk hozzá, simára keverjük.
  4. A kész galuskákat félretesszük.
  5. Amiben a galuskák főttek, belekavarjuk a pudingporral simára elkevert tojássárgáját, és sűrűsödésig főzzük.
  6. Felfőzzük a maradék 7,5 dl tejjel a csokipudingot, 1-2 evőkanál cukor hozzáadásával.
  7. A tál aljára vanílliapuding, rá hab, majd csokipuding, mazsola és így tovább.
  8. Ha kihűlt, csokisziruppal leöntjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 618
elküldve: 2
receptkönyben: 342
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

vani

Mióta szakács: 2010.08.05.
1 recept

Hozzászólások (7)

sütike33
sütike33k, 2011-09-06 12:10

Szia !

Bevallom én meglehetősen béna szakács vagyok, megcsináltam a receptet. 99%-ban szó szerint követem a megadottakat, ez most vhogy nem jött be úgy érzem. A vaníliás krém olyan sűrű lett volna, ha nem adok még legalább 2dl tejet hozzá, hogy vágni lehetett volna, a csokis pedig a 7,5dl tejjel nagyon híg lett így meglehetősen furán néz ki, viszont az íze nagyon jó így csak a külcsín miatt szontyolodtam el. Nekem általában így sikerülnek a sütik : ronda, de finom..:-) Köszönöm a receptet, nem adom fel, legfeljebb csukott szemmel eszük amit főztem,sütöttem..:-):-))

Vani
Vaniv, 2010-08-15 06:06

Szia sikerült elkésziteni? És ha igen izlet? Már megéheztem a kokuszosra de még nem volt időm hamarosan felrakom.

gregoreva
gregorevak, 2010-08-10 21:23

Kedves Vani!Nem tehetek róla, a családom nem szereti a mazsolát, ez van.Mondjuk én a szőlőt se eszem meg, a többiek igen,kivétel a fiam,de a lányom és a férjem a szőlőt eszi.Érdekes, az összes aszalt gyümölcsöt, a maga valójában eszem, talán ezért eszem aszalva is?Nagyon várom a kókuszos változatát, ha már elárultad, siess az elkészítéssel és gyorsan rakd fel, nehogy megelőzzön vki, ugyanis tök jó az ötleted!!!!Várom!Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevah, 2010-08-09 19:21

Ez nem hamis, hanem valódi, már mint azaz érzés,amit a látvány kiváltott és a recept után eldöntöttem ,éhes vagyok rá, és igaz mazsola nélkül,bocsi!!,de meg fogom csinálni!A gyerekeim is megszavazták.Köszi!Éva-Anyóca

Vani
Vanik, 2010-08-10 19:26

Ja és nem soká felrakom a kokuszos madártejet.Saját találmány legalábis nem halottam még róla de fini!

Vani
Vanik, 2010-08-10 13:36

Hát a mazsolát a 18 hónapos iker babáim kiszedték belőle de a kislányom megette és mi is. Én melegen szeretem de másnap hidegen a csoki sziruppal is megettük. Jó étvágyat hozzá remélem izleni fog.

Legfrissebb cikkek

Heti menü: karácsonyi esszencia
Heti menü: karácsonyi esszencia
Arra az esetre, ha még nem tudnátok, mit főztök ezen a héten, itt van a mi kedvenc karácsonyi heti menünk! Ezzel kívánunk finom ízekben gazdag karácsonyt!
Karácsony illatfelhőben
Karácsony illatfelhőben
Nagy gondot fordítunk az ünnepek alatt az ajándékokra, a karácsonyi dekorációra, fára és az ünnepi menü megtervezésére. De mi van az illatokkal?
Zserbó egy meglepetés töltelékkel
Zserbó egy meglepetés töltelékkel
Karácsonykor a hagyományos sütiké a főszerep, de ha Te is szeretsz új ízekkel kísérlezetni, akkor most figyelj! Jöjjön a klasszikus zserbó egy izgalmas csavarral!
405