r
Nosalty Logó

Hamis Dobos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis Dobos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 765 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7654 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 276 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 765 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    293.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4447.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1457 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1133.7 g
  • Cukor
    619 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 7654 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból jól gyúrható tésztát készítünk. Hat egyforma részre vágjuk, és vékony lapokat nyújtunk belőle (32x23 cm-es volt a tepsi, amin kisütöttem, ekkora lapokká nyújtottam őket).
  2. Ezeket egyesével tepsi hátán megsütjük, és hagyjuk hűlni. Jó kemény lapokat kapunk, de a krém majd megpuhítja őket.
  3. A krémhez a lisztet, a kakaóport és a vaníliás cukrot összekeverjük, és fél liter tejjel csomómentesre kidolgozzuk.
  4. A cukrot egy nagyobb lábasba tesszük, és karamellizáljuk. Felöntjük a maradék fél liter tejjel, de csak óvatosan, mert a forró karamell fröcskölhet. A tej hozzáadásával a karamell a lábos alján megkeményedik, de további melegítés hatására újra megolvad.
  5. Kevergetve várjuk meg, amíg teljesen felolvad, majd öntsük hozzá a lisztes tejet, és sűrítsük be vele. Ezt a főzött krémet hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  6. Robotgép segítségével dolgozzuk a krémbe a margarint.
  7. 5 egyenlő részre osztva kenjük meg vele a lapokat: lap-krém-lap-krém-lap. Amikor a legfelső lap is rákerül, én leszoktam nyomatni kicsit, hogy a krém egyenletesen eloszoljon a lapok közt, és a felső lap is szépen megpuhuljon. Erre a célra megfelel néhány főzős magazin. Egy éjszakát így hagyjuk, és másnapra tökéletesen megpuhul a süti. Porcukorral vagy csokimázzal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 36911
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családban mindig anya készíti el ezt a sütit, mert mindig neki sikerül a legjobban. Ez olyan, hogy az Etus szeletet meg a nagynéném süti meg, mert azt meg ő tudja igazán tökéletesen elkészíteni. Most már rendelkezem annyi tudással, hogy én is meg tudjam csinálni. Szilveszterre készült barátoknak, és nagyon jól sikerült. Büszke is voltam, hogy átvehettem anyukámtól ezt a tudást. Köszönöm, anya!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek