Hamis csirkemellpuding - tavuk göğsü recept

Hamis csirkemellpuding - tavuk göğsü
Hamis csirkemellpuding - tavuk göğsü
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamis csirkemellpuding...avagy RÁGÓPUDING. Egyik cím sem túl bizalomgerjesztő gondolom :) Bevallom, a csirkével én is kábé úgy lennék, hogy pudingban? SOHA! Nem is az ízzel lenne bajom, mert az nem érződne, sokkal inkább az apró kis cafatkák zavarnának, brrrrrr! Viszont a rágó az más kérem szépen :) Ad valami plusz ízt, plusz állagot a pudingnak. Törökországban ettem ilyet először, a házigazda volt olyan tapintatos, és csak az étkezés végeztével világosított fel minket, hogy mit is ettünk...no, ezért nincs bajom a rágóval :) Azt azért a félreértések elkerülése végett el kell, hogy mondjam, hogy ebbe az édességbe ízmentes rágó kell, vagyis az extramentolos Orbitot el lehet felejteni (bár, ha valaki nagyon hogyismondjam...elszánt, nyugodtan próbálkozhat vele). Igazából nem kötelező bele a rágó, de mint ahogy fentebb írtam, ad az édességünknek egy kis plusz bukét :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A rágóról, amit használok bele itt található kép >> http://www.vintagefood.com/webshop/product.php?productid=24600  Pestiek előnyben, mert török boltban kapható.

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: török
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

török puding, édes puding
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és kb. 5 percig kitartóan kevergessük.
  2. Öntsük fel a tejjel, majd adjuk hozzá a cukrokat, és tördeljük bele a rágót.
  3. Keverjük-kavarjuk, míg be nem sűrűsödik, és a rágó el nem olvad.
  4. Hőálló tálkába öntsük, és jól hűtsük ki.
  5. Fahéjjal megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 077
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács szo, 2011-10-22 23:37

Jó ég, ez mi???? :D Hát nagyon meglepődtem! De miért csirkemellpuding a neve, mikor édes, és semmi köze nincs a csirkéhez...? Amúgy nagyon elvetemült, lehet hogy kipróbálom :)

Afraa
Afraa / Afraa cs, 2011-10-27 13:47

Úgy tudom, eredetileg van köze a csirkemellhez, mert abból készült ez az édesség. Elég morbid, nem? Bár a rágó sem éppen egy mindennapi dolog bele.
Igen, kicsit talán elvetemült dolog, de fincsi a végeredmény...

REGPmeirawillison
REGPmeirawillison sze, 2015-11-11 03:10

eredetileg tényleg csirkemellből van :) Én ettem ilyet és bármilyen meglepő, szerintem csudafinom :) Ez a recept viszont (ahogy gondolom a címe is jelzi), "hamis", szóval csirkemell helyett rágó van benne. Kiváncsi vagyok milyen lehet, elmentem és valamikor kipróbálom :)

752