r
Nosalty Logó

Hamis bundás kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VGábor
Hamis bundás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 747 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2239 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2474.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    1220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 747 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7422.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1628 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    3659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    575 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    294 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 2239 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tetszőleges számú kenyér/bagett oldalait bedörzsöljük fokhagymával (lehetőleg fagyasztott vagy szikkadt legyen). Ha puha kenyérrel dolgozunk, hagyjuk ki ezt a lépést.
  2. Megmossuk a tojásokat, és a klasszikus módon felverjük őket. A fokhagymás kenyeret 1-2 percig a felvert tojásba tesszük.
  3. Egy pár - frankfurti - virslit felkockázunk.
  4. Egy tűzálló serpenyőben a felkockázott baconszalonnát zsírjára pirítjuk (ha nem szeretjük az ízét, egy kevés, jó minőségű vajjal helyettesíthetjük).
  5. Tetszőlegesen felszeletelt lila hagymával gazdagítjuk.
  6. Ha úgy látjuk, a hagyma kapott egy kis színt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit is, s egy picit átmelegítjük.
  7. Félrehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy picit hűlni (~ 10 perc), megkenjük gazdagon tejföllel.
  8. A tejfölös réteg tetejére fektetjük a tojásos kenyérszeletek, majd megszórjuk gazdagon sajttal. A maradék tojást egyszerűen ráöntjük.
  9. Ha még szeretnénk egy kicsit gazdagítani, tehetünk a tetejére baconszalonna-csíkokat, illetve a kenyeret is megkenhetjük pl. zöldfűszeres vajkrémmel (a fokhagymán kívül, természetesen:) ).
  10. Előmelegített sütőbe toljuk, akkor van teljesen kész az étel, ha látjuk szépen feljönni, de még nincs teljesen megpirulva a teteje. Ellenőrzés céljából kivehetjük, s egy késsel könnyeden le tudjuk ellenőrizni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6108
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamis bundás kenyér
VGábor 3 recept

Sose volt a kedvencem a klasszikus bundás kenyér, mert mindig csöpögött az olajtól, amit csak tetézett a rátett tejföl. Mivel azonban a jóról azért csak ne mondjunk le, gondoltam egyet, s kipróbáltam a sütőben megsütve. Elsőre azt hinnénk, hogy kiszárad és élvezhetetlen lesz a végeredmény, de ez nem így van. Ha figyelünk rá, hogy ne süssük túl, kellemesebb ízhatást érünk el, plusz még a bucokkő érzéstől sem kell félnünk! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?