r
Nosalty Logó

Hamilton torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Hamilton torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habcsóktetőhöz

A töltelékhez

Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habcsóktetőhöz

A töltelékhez

Összesen 5579 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habcsóktetőhöz

A töltelékhez

Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.1 g

Zsír

  • Összesen
    274.7 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4538.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1267 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1796 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.3 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1210.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2258 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2596 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1576 micro
Összesen 5579 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 238 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A habcsóktetőhöz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és végül a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan átkeverjük. A tésztát két részre osztjuk, mert kettő tortalapot fogunk sütni. (Ha van 2 db tortaformánk, egyszerre is megsüthetjük.)
  2. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tészta felét belesimítjuk.

A habcsóktetőhöz

  1. A tojásfehérjékből, porcukorból és a citromléből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük az 1 ek keményítőlisztet. A hab felét rákenjük az elsimított tészta tetejére, megszórjuk mandulapehellyel.
  2. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kivesszük a formából, és felvágjuk 12 egyforma szeletre.
  3. Így készítjük el a második tortalapot is, de ezt már nem szórjuk meg mandulával és nem vágjuk fel, mert ez lesz a torta alja. Hagyjuk alaposan kihűlni.

A töltelékhez

  1. A joghurtokat kikeverjük a porcukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a joghurtokhoz. Forró vízben (ne forrjon) engedjük fel a zselatint, és gyorsan keverjük össze a tejszínes-joghurtos krémmel.
  2. A torta alját visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a joghurtos krém felét, gyümölcsöt szórunk rá, és befedjük a fennmaradó joghurtos krémmel. A tetejére rakjuk a felszeletelt tortalapot.
  3. Minimum 3 órára (de legjobb egész éjszaka) a hűtő alsó részébe dugjuk.
  4. Azután felszeleteljük, és megesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 517
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 43580
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Ahogy megláttam az interneten, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Jelesre vizsgázott!!!! A neten többféle neve van pl: George Hamilton-torta (Magyarország), Himmels-torta (Németország), Brita-torta (Finnország)

Hozzávalók

A tésztához

A habcsóktetőhöz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?