r
Nosalty Logó

Hambi zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Hambi zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 2780 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 278 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1315.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5263.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    3304 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 2780 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

tészta

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A tejet kézmelegre melegítjük, hozzáadunk kevés cukrot, elmorzsoljuk az élesztőt és a lisztből 4-5 ek-t, valamint a vajat. Összekeverjük egy kicsit, és kb. 30-40 percig meleg helyen felfuttatjuk.
  2. Ha szépen elkezdett dolgozni az élesztő, hozzáadjuk a maradék liszthez, és a tészta hozzávalóival (cukor, só, olaj, tojásfehérje) elkezdjük dagasztani. Öntünk hozzá langyos vizet is. Kb. 5 percig dagasztjuk a géppel, és amennyiben kell még folyadék, adunk hozzá. Szép selymes, lágy, ragadós tésztának kell lennie! Folpackkal letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük duplájára, kb. 1 óra.
  3. Lisztezett deszkára tesszük, finoman átgyúrjuk, és hurkát formázunk. Én 9 db-ot gömbölyítettem, de lehet kisebbeket is. Magasabb falú tepsibe tesszük, újabb 15-20 percig kelesztjük, majd lekenjük a tojássárgájával, amibe 1 kk. cukrot teszünk. Szóróanyaggal meghintjük (szezámmag, lenmag, mák stb.)
  4. Előmelegített sütőben (180 C) kb. 20 perc alatt megsül!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 21859
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokat tartózkodunk egy kis faluban nyaranta, és ott nem egyszerű friss péksütit beszerezni, így hát sokféle sütit, kenyérfélét vagyok "kénytelen" sütni. Ezt a tésztát egy külföldi oldalon találtam....hevenyészett leírással...de miután már sok kelt tésztán vagyok túl...egész jól sikerült...többször is megsütöttem már :)

Hozzávalók

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek