r
Nosalty Logó

Halványító zelleres krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Halványító zelleres krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 252 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1004 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 54 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    225 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1906 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 252 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3380.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    2538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    900.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7626 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 1004 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 54 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halványító zellerszárakat megtisztítjuk, mossuk, egy szárat és néhány zellerlevelet félreteszünk, a többit apró kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A forró vajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a halványító zellert, és további 1-2 percig dinszteljük.
  3. Felöntjük a borral és 400 ml levessel. Lefedve, közepes hőfokon kb. 10-15 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
  4. Ismét felfőzzük, hozzáadjuk a tejszínt. A végen hozzákeverjük a krémsajtot, és hagyjuk a levesben felolvadni.
  5. Sóval, borssal, cayenne-i borssal, szerecsendióval, csipet cukorral ízesítjük.
  6. A sárgarépát megtisztítjuk, és a félretett zellerszárral együtt apró kockákra vágjuk.
  7. 200 ml levesben kb. 10 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
  8. A levest a zöldségkockákkal és kevés durvára vágott zellerlapival megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 16595
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon egyszerű és finom leves. Ha sűrűbben szeretnénk, sűrítsük a levest kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek