Hálós almás pite recept

Hálós almás pite
Hálós almás pite
73 perc / előkészület: 45 perc sütés: 28 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan nagyon ízlett a családnak a Virágos almás pite, hogy újra el kellett készítenem, de most bevetettem a tésztarácsozó hengert, mert nem szerettem volna ugyanolyan formában megsütni. Ez van, ha az ember lánya mindig újításokon töri a fejét. A széleken megmaradt tészta sem megy kárba, még fel is dobják a sütit a kis csillagok, persze ha nem lesz túl szép a széle, akkor még azt el is takarhatja. (Éles szeműek még láthatják is a kép bal felső sarkában a kicsiny csillagocskákat.)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

almás pite, rácsos almás pite, fahéjas almás rácsos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat alaposan tisztítsuk és hámozzuk meg. A reszelő nagyobb lyukán reszeljük le. A levét csavarjuk ki, arra nem lesz szükség. Az almát ízesítsük a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.
  2. A lisztet szitáljuk egy tálba, szórjuk bele a sütőport, morzsoljuk el benne a szobahőmérsékletű margarint.
  3. Szórjuk bele a sót, a cukrot, üssük bele a tojások sárgáját, kanalazzuk bele a tejfölt, és reszeljük bele a citrom héját. Alaposan dolgozzuk össze.
  4. Egy 38×23 cm-es tepsit kenjünk ki margarinnal, és szórjuk meg liszttel.
  5. A tésztát nyújtsuk a tepsi hosszára és másfélszer szélesre, vágjuk le a tepsi méretű tésztát belőle, a nyújtófára feltekerve fektessük bele a tepsibe. Egy villával szurkáljuk meg kicsit a tésztát. Szórjuk meg a búzadarával.
  6. Az almát kanalazzuk bele, és a kanál domború felével szépen simítsuk el a tésztán a tölteléket.
  7. A maradék tésztacsíkon gurítsuk át a tésztarácsozó hengert. Óvatosan húzzuk szét a hálót, majd fektessük az almára. A széleknél nyomkodjuk össze kicsit.
  8. A hulladék tésztát, ami a széleknél túllóg, vágjuk le, gyúrjuk össze, nyújtsuk vékonyra, és nagyon kicsi kiszúróval nyomjunk ki csillagokat és tegyük a tepsi végébe, a kevésbé szép helyekre.
  9. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 28 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és takarjuk le kb. 10 percre egy konyharuhával.
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x23 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 300
elküldve: 15
receptkönyvben: 474
elkészítve: 19/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept
hirdetés

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somos42
somos42 szo, 2013-06-29 13:55

Holnap ismét megsütöm ezt a finom rácsos süteményt. Megint egy kicsit változtatok, mégpedig alma helyett meggyet teszek tölteléknek. Remélem most is olyan sikerem lessz mint a multkor. Igaz holnap a barátainknak készitem el. Most a rácsot derejevágóval fogom elkésziteni, remélem nemcsak finom, hanem szép is lessz.Üdvözlettel.

veressandrea
Andi80 / veressandrea h, 2013-07-01 07:32

Hm, meggyel is biztosan Isteni.
Majd írd meg kérlek, hogy sikerült.
Szép napot kívánok!
Üdv:Andi

somos42
somos42 v, 2013-06-23 11:11

Tegnapi vendégeimnek megsütöttem ezt a finom almást. Igaz egy nagyon pici módosítással. Az almát lereszeltem, egy szűrőbe tettem és hagytam lecsurogni, utána egy kicsit kinyomkodtam. / az almalét nagyon szeretem úgy frissen meginni, ez a jutalmam./ Tettem bele 10 dkg. mazsolát és a fűszereket izlés szerint. A tésztára először 10 dkg. darált diót szórtam, ezután rá kanalaztam az izesített almát, /a két tojás fehérjét keményhabbá vertem, két kanál cukorral, majd az alma tetejére simitottam. Nekem nincs ilyen csoda rácsoló eszközöm, ugyhogy a hagyományos sodort rudacskákkal rácsoztam be és úgy sütöttem meg. Nagyon igyekeztem, meg is lett az eredménye. A vendégeimnek nagyon izlett a fincsi és gyönyörű sütikém. Köszönöm az nditó receptet.

veressandrea
Andi80 / veressandrea h, 2013-07-01 07:31

Szia,
Ügyes vagy és kreatív, köszönöm, hogy elkészítetted.
Örülök a sikerének. :-)
Szép napot kívánok!
Üdv, Andi

keller teri
Mucus / keller teri sze, 2013-05-29 21:13

Gratulálok, nagyon szép!!
Nekem van ilyen rácsozóm, már elég rég vettem egy vegyesboltban. De az életben nem tudtam még ilyen szépre rácsozni.
Ezt hogyan csinálod?
Üdv. Mucus

veressandrea
Andi80 / veressandrea cs, 2013-06-06 21:32

Kedves Mucus,
Köszönöm szépen. Nekem sem sikerült elsőre ilyen szépre, azt hiszem az is sokat számít, hogy milyen a tészta. Én általában belisztezem a rácsozót, úgy tolom át a tésztán, amire elég jól rá kell nyomni, hogy jól elvágja. A széthúzás kicsit nehezebb ügy, ott kell figyelni az egyenlő távolságokra és hogy ne szakadjon el. Azt hiszem 1-2 gyakorlás és Neked is tökéletes lesz :-)
Szép estét kívánok!
Üdv:Andi

petrezselyem
petrezselyem cs, 2013-04-25 08:57

Kedves Andi!
Képzeld el,sikerült beszereznem egy ilyen tésztarácsozó hengert.Tupperware,nagyon szuper,igaz kicsit drágább volt,mint a tiéd.De megvan......!Hamarosan kipróbálom,a te recepteddel!
Szép napot!
Üdv.:petrezselyem

veressandrea
Andi80 / veressandrea v, 2013-04-28 07:03

Kedves Petrezselyem,
Szuper, akkor most már lehet gyakorolni :-)
Sok sikert és jó sütögetést kívánok!
Üdv, Andi

dadimami
dadimami cs, 2013-04-04 12:03

Kedves Andi!
Tényleg csodaszép a sütid, ez a rácsozat nagyon feldobja, ezt én is megpróbálom beszerezni és alkalmazni. Eddig fedetten sütöttem az almáspitét és mivel porcukrozni nem nagyon szeretek én kenni szoktam tojásfehérjével.
Viszont ha nem haragszol az újítókedve apellálva javaslom, hogy az almát ne reszeld, hanem a lehetséges legvékonyabbra szeleteld, a cukor mehet ízlés szerint, viszont a levét a világért se nyomd ki, úgy levesesen tedd a tészta lapra, finomabb, szaftosabb így a süti. Az alsó tésztalapra viszont étkezési búzacsírát szoktam szórni,
- az Azsia boltban érdemes beszerezni, ott a legjobb az ára 0,5 kg 250 Ft, ami nem vészes (náluk) másutt csillagászati - jobban szeretem mint a darát. Én a tepsit soha nem kenem ki, igaz a margarin picivel több a liszt mennyiségének a fele, amit a tésztába teszek, soha nem tapad le, kár a maszatolásért, érdemes kipróbálni.
Köszönöm a hálós ötletet én is szeretek újítani, pedig az almáspitém már bevált általában évente 30 alkalommal biztosan azt sütök,többnyire 3 tepsivel, hogy egy maradjon nekünk is, nem hiába a nevünk is Almási!
üdvözlettel: dadimami

veressandrea
Andi80 / veressandrea h, 2013-04-08 15:08

Kedves Dadimami,
Egyáltalán nem haragszom, sőt, köszönöm a tanácsokat, hisz ezért is vagyunk itt, mindig tanulunk valamit és én is nyitott vagyok az új dolgok felé :-)
További szép napot és hetet kívánok!
Üdv: Andi

petrezselyem
petrezselyem v, 2013-03-31 13:59

Nagyon jól néz ki,gratulálok!A virágos almás pitédet már megcsináltam,isteni finom.Éa nagyon mutatós is lett....Ez is tök jó,hát nekem is be kell szerezem egy ilyen tésztarácsozó hengert.Boltban még én sem láttam.
További kellemes ünnepeket!

veressandrea
Andi80 / veressandrea cs, 2013-04-04 08:02

Kedves Petrezselyem,
Boldog vagyok, hogy már készítettél el a receptjeimből, örülök, hogy az almás is ízlett :-)
Kedves egészségetekre!
A rácsozót tényleg érdemes beszerezni, csak egyszer kell beruházni és csodák dolgokra képes.
Lentebb belinkeltem a helyet, ahonnan a mienk származik.
Remélem kellemesen telt az ünnep és volt sok locsoló.
Szép napot és hetet kívánok!
Üdv:Andi

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2013-03-30 22:55

Hát ez csodaszép! Most döntöttem el, hogy én is veszek ilyen tésztarácsozó hengert. Eszméletlenül guszta a sütid, gratulálok! :)
Üdv: Fahéj

veressandrea
Andi80 / veressandrea v, 2013-03-31 11:26

Köszönöm szépen kedves Fahéj :-)
Érdemes beruházni, nem túl drága és tényleg csodákra képes :-)
Szép hétvégét kívánok!
Üdv, Andi

446