r
Nosalty Logó

Halloweeni torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Halloweeni torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 14226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    193.2 g

Zsír

  • Összesen
    653.8 g
  • Telített zsírsav
    291 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6002.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    592 mg
  • Foszfor
    1891 mg
  • Nátrium
    2320 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1865.3 g
  • Cukor
    1213 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3094 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 14226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
  2. Ezután a tojások sárgáját a hideg vízzel habzásig dörzsöljük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kavarjuk, esetleg habverővel verjük, amíg a cukor elolvad, és habos, kemény állagú lesz.
  3. A cukros sárga keverékhez felváltva hozzákeverjük a tojások habját és a lisztet úgy, hogy 1 kanál habot, majd egy kanál lisztet keverünk bele egyszerre, ezeket óvatosan elkeverjük; és addig adagoljuk, amíg el nem fogy minden összetevő.
  4. Papírral bélelt tepsibe öntjük, és közepes sütőben megsütjük. Most nem az a cél, hogy minél magasabb legyen a piskóta, hanem hogy minél nagyobb felületű, ezért a legnagyobb alapterületű tepsi a legmegfelelőbb.
  5. Mikor megsült (tűpróbával ellenőrizhetjük) kivesszük a sütőből, és még forrón egy nedves konyharuhára papírostól átemeljük, és jó szorosan felcsavarjuk. Hagyjuk így kihűlni.

A krémhez

  1. A kekszet apróra tördeljük.
  2. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk.
  3. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  4. A főzőtejszínt tűzre tesszük melegedni, és felolvasztjuk benne a csokit. Ízlés szerint esetleg ízesítjük a rummal. Mikor elolvadt benne az összes csoki, homogén állagúvá kavarjuk, és lehűtjük.
  5. Miután kihűlt a csokikrém, belekeverjük a vajas krémet és az aprított kekszet is. Jól összekavarjuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a vajat és a kekszet is a krémben. Ezután óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot is, majd hűtőbe rakjuk.

Az összeállításhoz

  1. A piskótatekercset óvatosan kitekerjük, és megkenjük lekvárral. Újra feltekerjük óvatosan. 3-4 mm vastagságú szeletekre vágjuk.
  2. Szükségünk lesz két egyforma üveg, porcelán vagy műanyag tálra, ami majdnem félgömb alakú és kb. 1,3 l űrtartalmú.
  3. A tálakat kibéleljük folpackkal. Szépen az aljukat és az oldalaikat is körberakjuk a piskótatekercsekkel. Ha szükséges, el is vághatjuk a szeleteket. Nem baj, ha marad pár szelet a piskótából.
  4. A kekszes csokikrémet elfelezzük, és megtöltjük a piskótával kibélelt tálakat. Ha nem telnek meg teljesen, akkor a tetejükre rakosgatjuk a megmaradt pár szelet piskótakarikát. Jól lefóliázzuk őket, és visszatesszük a hűtőbe pár órára.
  5. Pár óra hűlés után kivesszük a hűtőből, és óvatosan ráfordítjuk az egyik tálat a másikra. Óvatosan emeljük le a felül lévő tálat. Terítsünk le az asztalra kereszt alakban további fóliát, és erre fordítsuk rá óvatosan a gömbünket, majd emeljük le a második tálat is róla. Szorosan csomagoljuk be a kiterített fólia segítségével, én jól megcsavartam a tetején a fólia végeit, egyengessük el, mintha egy tököt akarnánk formázni. Mehet vissza a hűtőbe újra.
  6. A narancs színű marcipánt porcukrozott felületen kinyújtjuk. A tortát kivesszük a hűtőből, és a marcipánt szépen ráhelyezzük, igyekezzünk szépen, légmentesen rásimítani az oldalára, az aljáig, majd a túllógó részeket levágjuk, és elegyengetjük az alján. Az ujjunkkal függőleges irányban nyomkodhatunk bele csíkokat, hogy a felület jobban hasonlítson egy tök textúrájára. A fekete marcipánt is kinyújtjuk, és ezzel dekoráljuk a tököt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1247
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 18.

Ajánló

Lekvár helyett tölthetjük a piskótatekercset Nutellával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a harmadik gyermekem november 2-án született, a szülinapi zsúrok tematikája rendszeresen a Halloween. Idén ezt a tök alakú tortát készítettem nekik. Saját fejlesztésű recept, pontosabban a charlotte torták mintájára született az ötlet.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek