Halkrémes sajttekercs recept

Halkrémes sajttekercs
Halkrémes sajttekercs
24 perc / előkészület: 20 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hidegtálak királynője lehet a mintás sajttekercsünk. Én nagyon szeretem a halkrémet, sajttekercsben szerintem kiváló. A minta elkészítése a sajtra nem bonyolult, és sokat dob a megjelenésén. Maminti art sablonnal díszítettem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Húsvétra, szilveszterre, bulikba kiváló színfoltja lehet a hidegtálnak.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

mintás sajt, mintás sajttekercs, szardíniás mintás haltekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felbontjuk a szeletelt sajtot, vagy géppel közepes vastagságú téglalap szeleteket vágunk, se túl vastag, se túl vékony ne legyen - könnyen tekerhető, alaktartó állagú. Természetesen erre alkalmas, nem lukacsos sajtot válasszunk, én trappistából készítettem.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a sajtszeleteket, és 50 fokos sütőbe helyezzük pár percre - kissé kezdjen olvadni, de ne olvadjon szét! Akkor jó, ha a formáját még tartja, de már látjuk, hogy alakítható állagú.
  3. Kivesszük a sajtot a tepsiből, mindegyikbe belenyomjuk a díszítősablont, és ujjunkkal a paprikát vagy egyéb fűszert (pl. bors, őrölt kömény, őrölt rozmaring) a minta mélyedéseibe nyomkodjuk. Nyújtófával kicsit át is mehetünk rajta. Határozott mozdulattal felemeljük a sablont. Ezt mindegyik sajtszeletnél elismételjük.
  4. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot és a szardíniákat (fejüket, farkukat leszedjük, gerincüket kihúzzuk) széttördelve, végül a citrom levét belenyomjuk. Egy villával szépen elkeverjük, minél egyneműbb állagra törekedjünk.
  5. Folpackban rudakat formázunk a halkrémből - nekem 2 db jött ki belőle (amilyen átmérőjű tekercset szeretnénk), és hűtőbe helyezzük. Egy óra múlva elővesszük a rudakat, és a sajtszeletekkel körbetekerjük- a sajtszelet szélénél a halkrémet is elvágjuk. Salátaágyon, tojással, paradicsommal, rukkolával tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 50°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 335
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

285