Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halgombóc joghurtos mártással

Halgombóc joghurtos mártással
Halgombóc joghurtos mártással
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (338)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Extra roppanós halgombócok friss joghurtos mártással?
Naná! :)

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a halgombócokhoz

Hozzávalók a joghurtos mártáshoz

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

A halgombócokhoz

  1. A feldarabolt pontyfilét aprítóba tesszük két gerezd fokhagymával.
  2. A száradt vagy pirított zsemlét felkockázzuk, és beáztatjuk a tejbe.
  3. A vöröshagymát, a petrezselymet és a kaprot finomra aprítjuk.
  4. Kinyomkodjuk a beáztatott zsemlét, és egy nagyobb tálba helyezzük. Hozzáadjuk a pontymasszát, a vöröshagymát, a petrezselymet, a kaprot, valamint 4 evőkanál zsemlemorzsát és a tojásokat.
  5. A halgombócok hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a joghurtos mártást.
  6. Ha letelt a fél óra, egy serpenyőben olajat hevítünk, a halas pépből pedig gombócokat formázunk, amiket aztán pankómorzsában vagy zsemlemorzsában meghempergetünk.
  7. A halgombócokat két adagban szép aranybarnára sütjük, és a joghurtos mártással kínáljuk.

A joghurtos mártáshoz

  1. A joghurtot összekeverjük a citromhéjjal és a citromlével.
  2. Belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a chilit, majd jól elkeverjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 707
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
759 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halropogós

Hozzászólások (338)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

612
ponty 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
zsemle 1 db
tej 2 dl
vöröshagyma 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 4 ek
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
panko 1 bögre
joghurt 150 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
chili 0.5 db