Halfilé sajtmártással recept

megosztás
0
Halfilé sajtmártással
Halfilé sajtmártással
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a halat, igaz sajnos ritkán készítek, de mikor készítem is, próbálom különlegessé tenni. Ez alkalommal így sikerült, és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

  • 80 dkg hal
  • 3 nagy db csiperkegomba
  • 20 dkg csemegekukorica
  • 0.5 teáskanál fűszerpaprika
  • 6 dkg vaj
  • 3 csapott ek finomliszt
  • 3 dl tej
  • 16 dkg sajt (reszelt)
  • szerecsendió ízlés szerint (őrölt)
  • fehérbors ízlés szerint
  • ízlés szerint
  • 1 dl olívaolaj

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült hal, gombás sült hal, sajtos gombás halfilé
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A halfiléket sózzuk, borsozzuk, ha túl nagynak találjuk a tepsinkhez képest, akkor elvágjuk kétfelé.
  2. Megsütjük mindkét felét olajban.
  3. Egy vajjal kikent tűzálló edény aljába tesszük, majd rászórjuk a kukoricát.
  4. A gombákat megmossuk, megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, és ezt is rátesszük a kukoricás halra.
  5. Erre jön a kockákra vágott paprika.
  6. Elkészítjük a sajtmártást: a vajat mérsékelt tűzön megolvasztjuk, és összekeverjük a liszttel, ilyenkor jó sűrű állaga lesz.
  7. Kicsidenként, óvatosan, folyamatos kevergetés közben csorgassuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós.
  8. Adunk hozzá kevés fehérborst és őrölt szerecsendiót, és tovább kavargatjuk.
  9. Mikor kicsit besűrűsödött, beletesszük a reszelt sajt felét, és kavargatjuk.
  10. Miután a sajt elolvadt benne, ráöntjük a tálba a zöldséges halra, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
  11. Sütőben, teljes lángon készre sütjük, amíg megpirul a sajt a tetején.
  • sütési hőfok: 360°C
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 352
elküldve: 12
receptkönyben: 325
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

671