Halfilé sajtmártással recept

1 adag
858
kcal
Halfilé sajtmártással
Halfilé sajtmártással
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a halat, igaz sajnos ritkán készítek, de mikor készítem is, próbálom különlegessé tenni. Ez alkalommal így sikerült, és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült hal, gombás sült hal, sajtos gombás halfilé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfiléket sózzuk, borsozzuk, ha túl nagynak találjuk a tepsinkhez képest, akkor elvágjuk kétfelé.
  2. Megsütjük mindkét felét olajban.
  3. Egy vajjal kikent tűzálló edény aljába tesszük, majd rászórjuk a kukoricát.
  4. A gombákat megmossuk, megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, és ezt is rátesszük a kukoricás halra.
  5. Erre jön a kockákra vágott paprika.
  6. Elkészítjük a sajtmártást: a vajat mérsékelt tűzön megolvasztjuk, és összekeverjük a liszttel, ilyenkor jó sűrű állaga lesz.
  7. Kicsidenként, óvatosan, folyamatos kevergetés közben csorgassuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós.
  8. Adunk hozzá kevés fehérborst és őrölt szerecsendiót, és tovább kavargatjuk.
  9. Mikor kicsit besűrűsödött, beletesszük a reszelt sajt felét, és kavargatjuk.
  10. Miután a sajt elolvadt benne, ráöntjük a tálba a zöldséges halra, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
  11. Sütőben, teljes lángon készre sütjük, amíg megpirul a sajt a tetején.
  • sütési hőfok: 360°C
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 462
elküldve: 11
receptkönyben: 282
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.
859