r
Nosalty Logó

Halfilé friss grill zöldségekkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Andrew
Halfilé friss grill zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 650 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    528 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1295 micro
  • β-karotin
    5032 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2288 micro
Összesen 650 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3417.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1056 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    528 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2590 micro
  • β-karotin
    10064 micro
  • β-crypt
    927 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4575 micro
Összesen 1300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hal szeleteket megmossuk, száraz konyharuhával vagy papírtörlővel a felesleges nedvességet felitatjuk, mindkét oldalukat enyhén besózzuk, borsozzuk, és a liszttel meghintjük. Ez azért fontos, hogy szépen összetartsa a hal felületét, hogy a sütésnél ne essen szanaszét.
  2. A paprikát és sárgarépát csíkokra szeleteljük. A brokkolit apró kis fákra szedjük szét. A vöröshagymát megpucoljuk, és nyolcadba vágjuk. A gombákat megmossuk, és negyedbe aprítjuk. Az egész társaságot egy tálba gyűjtjük, és rádobjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát is.
  3. Forrósítsunk fel egy lapos serpenyőt, és dobjuk bele a kesudiókat. Picit rázogassuk, és pörköljük meg őket néhány percig, majd rakjuk félre egy szalvétára.
  4. Mély serpenyőbe kevés szezámmag olajat öntünk, és jól felforrósítjuk. Amikor kellően forró, a zöldségeket beleborítjuk, rázogatás mellett néhány percig sütjük. Nyugodtan kóstolgassuk csak közben, akkor jó, ha a brokkolik már puhák, rághatóak, de nem kell, hogy túlzásba vigyük, finomabb, amikor még picit ropogós. Közben öntsük nyakon egy kis szójaszósszal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és dobjuk rá a kesudiót és az apróra vágott petrezselymet.
  5. Ezzel párhuzamosan forrósítsuk fel újra a lapos serpenyőt is, és öntsünk bele kevés olívaolajat. Mikor már forró, akkor a halakat fektessük bele, és mindkét oldalukat 5-8 percig süssük.
  6. Szép nagy tányér közepére emeljük ki a halat, és a sült zöldségekkel borítsuk be teljesen. A tetejére szórjunk friss koriandert, ami egy jellegzetes, karakteres ízvilágot kölcsönöz neki.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2843
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Ajánló

Kész is. Könnyű rozéval vagy fehérborral fogyasszuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halfilé friss grill zöldségekkel
Andrew 8 recept

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, könnyű, nyáresti vacsora, enyhe ázsia beütéssel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek