r
Nosalty Logó

Halászlé ahogy sirGalahad készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
sirGalahad
Halászlé ahogy sirGalahad készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1811 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2396.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    2964 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 454 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9585.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    5170 mg
  • Nátrium
    3180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    11856 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 1811 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    332 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    72 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészületek: Az egész pontyot kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyektől, levágjuk fejét, farkát, uszonyait, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, durvára vágjuk. A tv paprikát kicsumázzuk, félbevágjuk, a paradicsomot kettőbe.
  2. Elkészítjük az alaplét: a halfejet, farkat, uszonyokat, a vöröshagymát, a tv paprikát, a hegyes erős paprikát (ízlés szerint) és a paradicsomot egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi halászlét szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángok kb. két óra alatt átfőzzük az egészet. Akkor jó, amikor már a hal alkatrészek teljesen szétesnek.
  3. Az elkészült alaplevet átszűrjük, a visszamaradt anyagokat pedig apró lyukú szitán átpasszírozzuk a már kész alaplébe.
  4. Beletesszük a pirospaprikát, forrásig hevítjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot, és óvatosan belecsúsztatjuk a halszeleteket, majd 8-10 perc alatt készre főzzük. Ilyenkor már TILOS keverni, nehogy összetörjön a halhús.
  5. Friss, fehér házikenyérrel, csípős paprikával forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13043
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 03.

Ajánló

Az év bármely szakában élvezettel fogyasztható tradicionális étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sirGalahad 10 recept

Halászlét mindenki tud főzni, mindenkinek megvan a maga receptje, részemről így tanultam, így csinálom, így szeretem! Nem fogok vitatkozni senkivel, hogy ez halászlé vagy hallé -meg mivel nem a Tisza/Duna/Balaton vizéből főztem, így tudom, hogy nem is lehet autentikus, tehát- mindenki úgy gondol rá, ahogy akar...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek