r
Nosalty Logó

Halas kelkáposzta batyu tejszínes lilahagymával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Halas kelkáposzta batyu tejszínes lilahagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A batyuhoz

A tejszínes hagymához

Összesen 529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A batyuhoz

A tejszínes hagymához

Összesen 2111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A batyuhoz

A tejszínes hagymához

Összesen 81 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4171 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4581.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1161 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1922.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2138 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    424 micro
  • K vitamin:
    586 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    918 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    16683 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 2111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

A batyuhoz

A tejszínes hagymához

Elkészítés

A batyuhoz

  1. A káposztafejről 16 db levelet levágunk, megmossuk, majd forrásban lévő, sós vízbe tesszük. 3-4 percig főzzük, majd leöntjük a főzővizet, és hagyjuk kihűlni, száradni. A leveleken lévő vastagabb szárrészt elvékonyítjuk. A batyukhoz 2 db levelet egymásra teszünk.
  2. A halat (ha fagyasztott) felengedjük, 1 cm-es kockára vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.
  3. A sárgarépát apró kockára vágjuk, és 2 ek olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és tovább pirítjuk, majd a halat is beleöntjük, és fehéredésig pirítjuk.
  4. Ha kész, egy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel, 1 ek tejföllel. Ezután szétosztjuk a kelkáposztalevelekre, majd becsomagoljuk, mint egy batyut, és 2 ek olajjal kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé.
  5. A maradék tejfölt elosztjuk a batyukra, megszórjuk reszelt sajttal, és aláöntjük a bort. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  6. A nagyobb kockára vágott lilahagymát a maradék olajon 3-4 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a tejszínnel. 1-2 percig forraljuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1313
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halas kelkáposzta batyu tejszínes lilahagymával
Ligeti Károly 129 recept

A halból készíthető ételek sorát gazdagítom az alábbi recepttel. Hal és zöldség, egészséges párosítás.

Hozzávalók

A batyuhoz

A tejszínes hagymához

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?