Hajtovány recept

Hajtovány
Hajtovány
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Limara oldaláról származik a recept. Már régóta szemezek vele, most végre rászántam magam.
A tészták sütés közben még elég sokat nőttek, úgyhogy jó távolra rakjátok egymástól. Legközelebb nem kétfelé vágom a tésztát, mert így elég nagyok lesznek.
Nagyon finom, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-vajkrémes tekercsek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedagasztjuk. (A kenyérsütőgép nagy segítség.)
  2. Hagyjuk a duplájára kelni.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk és kettévágjuk. (Ha kissebb hajtoványokat szeretnénk, akkor lehet négyfele is.)
  4. Egyenként kinyújtjuk jó vékonyra.
  5. A krém hozzávalóit elkeverjük. A margarin csak annyira legyen lágy, hogy kenhető legyen.
  6. A tésztát megkenjük a sajtos margarinnal, és feltekerjük mint a beiglit.
  7. Trapéz alakúra szeleteljük és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk a hajtoványokat.
  8. Még egy fél órát hagyjuk kelni.
  9. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranysíznűre sütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 200
elküldve: 6
receptkönyvben: 293
elkészítve: 18/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz Éva

Mióta szakács: 2010.06.10.
19 recept

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vktimi
vktimi k, 2012-06-05 14:38

Néhány hónappal ezelőtt sütöttem meg először azóta a család nagy kedvencévé vált! Akár kirándulásra, akár vendégségbe megyünk mostanában ezt visszük!
Köszönöm a receptet!

evicka
evicka v, 2012-03-18 13:14

Megcsináltam ,nagyon finom....én még egy kis köménymagot is tettem a "krémhez" :)))
Ajánlom mindenkinek,és köszönöm a receptet :))

szeva65
Sz Éva / szeva65 k, 2010-09-07 06:43

Örülök hogy ízlett:)
Ha a sztorinál rákattintassz a Limara nevére, akkor feljön az Ő oldala. Egyébként még 3 évvel ezelőtt akadtam rá egy kenyérsütő fórumra, ahol hasznos tanácsokat kaptam Tőle. Azóta Ő már tökélyre fejlesztette a kenyér és péksütemény sütési tudományát. Csinált egy saját blogot, ahová felteszi a receptjeit és segít ha valahol elakadsz. De ha a keresőbe csak annyit írsz, hogy Limara akkor is azt az oldalt ajánlja először. Érdemes olvasgatni, mert nagyon érthető és jó oldal.
Egyébként pont szerdán este 10-kor a Tv Paprikán Ő lesz látható, a gasztrobloggerek című műsorban.

szeva65
Sz Éva / szeva65 sze, 2010-09-15 06:37

Szia Ani!

Próbáld ki tepertős töltelékkel! Megcsináltam úgy is, nagyon finom volt.
Éva

szeva65
Sz Éva / szeva65 v, 2010-09-05 09:06

Nagyon örülök neki, habár az érdem nem az enyém, hanem Limaráé. Én csak elkészítettem és felraktam ide, mert nagyon ízlett.
Éva

simonani
simonani / simonani h, 2010-09-06 20:15

Évikém!
Nagyon sok dolgom volt, de megcsináltam, 1 napig nem tartott pedig "emberes" méretűek voltak!!!!
Ha nem titok, és elmondható, kérlek mond el az eredetét!!!
Csoda finom, és családom minden tagja imádta!!!!
Köszi még egyszer!!!
Ani

simonani
simonani / simonani szo, 2010-09-04 18:28

Kedves Éva!
Nagyon örülök, hogy erre a receptre találtam, mert régen keresek már ehhez hasonlót!
Köszönöm!
Ani.
Ja még annyit: hogy van az., hogy trapéz alakúra vágni? Olyan kifli alakú legyen? Csak nem hajlik be?
Köszi!

szeva65
Sz Éva / szeva65 szo, 2010-09-04 20:30

Kedves Ani!

Nagyon szívesen, örülök hogy tetszik:)
Amikor föltekered mint a beiglit azután így vágod: \ / \ / \ / Ha így vágod, akkor nem fog borulni, hanem megáll a "lábán"
Remélem elég érthető így
Éva

1187