r
Nosalty Logó

"Hajrá!" leves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
"Hajrá!" leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 690 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 23 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    625 micro
  • β-karotin
    2012 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 172 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3579.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    2499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2545.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2502 micro
  • β-karotin
    8049 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3949 micro
Összesen 690 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 23 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a répaféléket vékonyanfelkarikázzuk, a spárgát kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A vöröshagymátésa petrezselyemzöld szárátfelaprítjukés egy fazékba tesszük. Ráöntünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a sótés feltesszük a tűzre.
  3. Ezzel a módszerrel gyakorlatilag zsiradék hozzáadása nélkül készíthetjük el az ételt, ugyanakkor a párolt hagyma jól megalapozza a leves ízét.
  4. Ha elfőtt a víz, akkor a spárga és a zöldborsókivételével beletesszük a zöldségeket, és rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd felengedjük hideg vízzel.
  5. És itt jön a titok! Miután a vizet beleöntöttük, hajtsuk le takarékra a lángot, és nagyon lassan főzzük puhára a zöldségeket. Így a levesünk nagyon ízletes lesz, és a leve is szép átlátszó marad.
  6. Ha már majdnem megpuhultak a zöldségek, beletesszük a spárgát és a zöldborsót, és együtt főzzük még pár percig.
  7. A petrezselyemzöld apróra vágott levelét, illetve a csillagtésztát már csak akkor keverjük bele, miután a tűzről levettük.
  8. A tészta a forró levesben kb. 10 perc alatt megpuhul.
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 75938
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 08.

Receptkategóriák

"Hajrá!" leves
ze(n)derta 188 recept

Ennek a levesnek a koncepciója még az általános iskolában fogalmazódott meg bennem, amikor az el-nem-dönthető nevű levest kavargatva azon méláztam: vajon a szakáccsal tolt-e ki a beszerző, aki semmiből sem vett elegendő mennyiséget egy rendes leves megfőzéséhez; avagy éppenséggel a másik oldal a hunyó, vagyis velünk akart kibabrálni a szakács? Szóval ott ábrándozva arra a megállapításra jutottunk a többiekkel, hogy ebbe a levesbe tényleg minden belekerült ami csak fellelhető volt a konyhában. Tehát így lett a neve mindent-bele leves. Innen már csak egy picike lépés volt oda eljutni, hogy a kedvenc csapatunk bíztatása okán a "Mindent bele!" helyett a "Hajrá!" jelzőt kapta. Mostanra már átértékeltem a zöldségleves fogalmát, ami ezentúl már nemcsak vízízű, de leginkább íztelen, híg löttyként szerepel a repertoáromban; de ízletes, zamatos, laktató - és mégis kalóriaszegény, vacsorára is bűntudat nélkül fogysztható étek. A recept csak ajánlás, hogy ténylegesen milyen alapanyagokból készül, az annak a függvénye, hogy mit találunk odahaza.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek