Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdinás lencsesaláta

Hajdinás lencsesaláta
Hajdinás lencsesaláta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Önmagában is isteni, de akár sült húsok mellé, köretnek is tökéletes választás. Na, meg a lencseáztatással sem kell bajlódni, ugye...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, sárgarépát és zellert.
  2. Alacsony lángon 10-12 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hajdinát, és felöntjük az alaplével.
  3. Ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk a kakukkfüvet.
  4. Addig főzzük tovább, amíg az összes folyadékot be nem issza, közben időnként villával megkeverjük.
  5. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, és ezután hozzákeverjük a lecsepegtetett lencsét.
  6. Az ecetet, a mustárt és a mézet egy kis befőttesüvegbe öntjük, ízlés szerint adunk hozzá frissen őrölt borsot, lefedjük, és alaposan összerázzuk, majd a salátára öntjük.
  7. A petrezselymet felaprítjuk, és a a salátához keverjük.
  8. Tálalásnál extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 392
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
305 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: köret
alkalom: szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencsés hajdinasaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

566
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
hajdina 100 g
alaplé 2 dl
kakukkfű 2 szál
lencse 125 g
fehérborecet 3 ek
mustár 2 teáskanál
méz 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 2 teáskanál