Hájas sütik recept

Hájas sütik
Hájas sütik
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom nagy kedvence a hájas. Sokféle ízben elkészítető. Akár sós, akár édes töltelékkel is megállja a helyét. Általában télen sütik a hájast a disznóvágások után. Én mindig bespejzolok a hájból, hogy sűrűn elkészíthessem:).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 40 dkg darált háj
  • 2 ek tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1dl fehérbor
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • szódavíz

Töltelékhez ízlés szerint:


 

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros hájas, mákos és diós hájas sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ledarált hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk, és hidegre tesszük.
  2. A megmaradt lisztből és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk, 15 percig pihentetjük.
  3. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, mint a bejglit, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és négyszeresére összehajtjuk.
  4. Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, háromszorosra hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
  5. Végül nyújtjuk, szaggatjuk, vágjuk, töltjük, sütjük.
  6. A korongokat utólag töltjük meg ízlés szerinti lekvárral.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 054
elküldve: 4
receptkönyben: 133
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.