Hájas sütik recept

Kalória?
Hájas sütik
Hájas sütik
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom nagy kedvence a hájas. Sokféle ízben elkészítető. Akár sós, akár édes töltelékkel is megállja a helyét. Általában télen sütik a hájast a disznóvágások után. Én mindig bespejzolok a hájból, hogy sűrűn elkészíthessem:).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros hájas, mákos és diós hájas sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ledarált hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk, és hidegre tesszük.
  2. A megmaradt lisztből és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk, 15 percig pihentetjük.
  3. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, mint a bejglit, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és négyszeresére összehajtjuk.
  4. Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, háromszorosra hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
  5. Végül nyújtjuk, szaggatjuk, vágjuk, töltjük, sütjük.
  6. A korongokat utólag töltjük meg ízlés szerinti lekvárral.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 802
elküldve: 4
receptkönyben: 137
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük könnyű és mennyei főzeléket, mutatjuk, miket ne hagyj ki most!
Okosan finomat!
Okosan finomat!
Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)
2239