Hájas pogácsa 2. recept

megosztás
0
Hájas pogácsa 2.
Hájas pogácsa 2.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik rokonunktól disznóölés alkalmából kaptunk hájat, amit ehhez a süteményhez használtam fel.

hozzávalók / 12 adag

  • 50 dkg sertésháj
  • 50 dkg finomliszt
  • 4 kk ecet
  • 0.5 dl tej (kevés, amennyit felvesz)
  • 0.5 dl víz
  • 3 db tojássárgája
  • ízlés szerint
  • 20 dkg sárgabaracklekvár (vagy szilvalekvár)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

egyszerű hájas pogácsa, réteges pogácsa hájból
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A hájat ledarálva este vízbe tesszük, reggelig ázni hagyjuk.
  2. Másnap 25 dkg liszttel, kicsi sóval és 2 kk ecettel összegyúrjuk, 3 cipót csinálunk belőle.
  3. 25 dkg lisztből 3 tojássárgájával, 2 kk ecettel és a tejes vízzel rendes keménységű rétestésztát verünk, hólyagosra kidolgozzuk.
  4. 10 percig pihentetjük, majd az egyik cipót belekenjük.
  5. Újabb 10 perc múlva a másik cipót, majd 10 perc múlva a harmadikat.
  6. Utoljára is pihentetjük, majd jó vékonyra nyújtjuk, betöltjük barack- vagy szilvalekvárral, és végül kisütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 001
elküldve: 0
receptkönyben: 76
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Edina

Mióta szakács: 2010.04.17.
7 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eduscho89
Edina / eduscho89 h, 2011-04-04 10:37

Kedves Zúza!

Nálunk ezt mindig pogácsának hívták, de hallottam már mást elnevezést is rá. Hájas kráfli, hájas kifli, pogácsa, szerelmes levél. Szerintem teljesen mindegy hogyan hívjuk, a végeredmény a lényeg.

554