Hájas pogácsa 2. recept

1 adag
554
kcal
Hájas pogácsa 2.
Hájas pogácsa 2.
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik rokonunktól disznóölés alkalmából kaptunk hájat, amit ehhez a süteményhez használtam fel.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

egyszerű hájas pogácsa, réteges pogácsa hájból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájat ledarálva este vízbe tesszük, reggelig ázni hagyjuk.
  2. Másnap 25 dkg liszttel, kicsi sóval és 2 kk ecettel összegyúrjuk, 3 cipót csinálunk belőle.
  3. 25 dkg lisztből 3 tojássárgájával, 2 kk ecettel és a tejes vízzel rendes keménységű rétestésztát verünk, hólyagosra kidolgozzuk.
  4. 10 percig pihentetjük, majd az egyik cipót belekenjük.
  5. Újabb 10 perc múlva a másik cipót, majd 10 perc múlva a harmadikat.
  6. Utoljára is pihentetjük, majd jó vékonyra nyújtjuk, betöltjük barack- vagy szilvalekvárral, és végül kisütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 330
elküldve: 0
receptkönyben: 65
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Edina

Mióta szakács: 2010.04.17.
7 recept

Hozzászólások (4)

eduscho89
eduscho89h, 2011-04-04 10:37

Kedves Zúza!

Nálunk ezt mindig pogácsának hívták, de hallottam már mást elnevezést is rá. Hájas kráfli, hájas kifli, pogácsa, szerelmes levél. Szerintem teljesen mindegy hogyan hívjuk, a végeredmény a lényeg.

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
554