Hájas pogácsa 2. recept

Hájas pogácsa 2.
Hájas pogácsa 2.
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik rokonunktól disznóölés alkalmából kaptunk hájat, amit ehhez a süteményhez használtam fel.

hozzávalók / 12 adag

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

egyszerű hájas pogácsa, réteges pogácsa hájból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájat ledarálva este vízbe tesszük, reggelig ázni hagyjuk.
  2. Másnap 25 dkg liszttel, kicsi sóval és 2 kk ecettel összegyúrjuk, 3 cipót csinálunk belőle.
  3. 25 dkg lisztből 3 tojássárgájával, 2 kk ecettel és a tejes vízzel rendes keménységű rétestésztát verünk, hólyagosra kidolgozzuk.
  4. 10 percig pihentetjük, majd az egyik cipót belekenjük.
  5. Újabb 10 perc múlva a másik cipót, majd 10 perc múlva a harmadikat.
  6. Utoljára is pihentetjük, majd jó vékonyra nyújtjuk, betöltjük barack- vagy szilvalekvárral, és végül kisütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 259
elküldve: 0
receptkönyben: 65
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Edina

Mióta szakács: 2010.04.17.
7 recept

Hozzászólások (4)

eduscho89
eduscho89h, 2011-04-04 10:37

Kedves Zúza!

Nálunk ezt mindig pogácsának hívták, de hallottam már mást elnevezést is rá. Hájas kráfli, hájas kifli, pogácsa, szerelmes levél. Szerintem teljesen mindegy hogyan hívjuk, a végeredmény a lényeg.

Legfrissebb cikkek

Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
554