Hájas kifli recept

1 adag
985
kcal
Hájas kifli
Hájas kifli
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom illata áradt a konyhából, mikor ezt a kiflit készítettem.
Töltelékként sütésálló lekvárt is használhatunk, de az az igazi, mikor a házi gyümölcsíz  kifolyik a kifliből és picit megsül :-).
Háj helyett -mert sajnos manapság nehéz beszerezni- használhatunk margarint is. Ilyenkor a margarint lefagyasztva  kell a tésztára reszelni. Ettől is finom réteges lesz
Próbáljátok ki és jó étvágyat hozzá mindenkinek!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

baracklekváros hájas kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben.
  2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, olajat, sót, majd a tejes keveréket és jól összedolgozzuk. Szükség szerint tejjel lágyítjuk vagy liszttel keményítjük a tésztát.
  3. Kis pihentetés után 1cm vastagra nyújtuk a tésztát és megkenjük az előre ledarált háj felével-egyenletesen hogy mindenhova jusson, majd kettőbe hajtjuk a tésztát.
  4. 10 perc elteltével megismételjük ezt a maradék hájjal.
  5. További 10 perc múlva pedig már háj nélkül. Minél többször hajtogatjuk,annál rétegesebb lesz. (Ez türelem kérdése, én háromszor szoktam.)
  6. Kinyújtjuk, majd háromszög formákat vágunk belőle, megtöltjük házi baracklekvárral és kifliket sodrunk.
  7. Tojássárgájával megkenjük a tetejüket és előmelegített sütőben15-20 perc alatt készre sütjük.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 40 099
elküldve: 7
receptkönyben: 438
elkészítve: 4/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimimama

Mióta szakács: 2010.01.08.
10 recept

Hozzászólások (13)

zsuzsamama56
zsuzsamama56szo, 2014-08-30 09:12

Kedves mimimama!A hétvégén kapok hájat,és okvetlen elkészítem ezt a finomságot!gyönyörűek!

Julcsa 2
Julcsa 2v, 2012-12-09 17:56

Kedves Mimimama!

Most készült el az első adag, de mire a második kész lett, már az elsőből nem is maradt... :) Most csináltam először hájas sütit, eddig valahogy kimaradt az életemből, de szerintem hamarosan vissza kell térnem ehhez még, mert a családom (két gyerek és a férjem) karácsonyra szeretne újra kérni. Mivel a recepted alapján nagyon finom lett, ezért nem fogok másikat keresgélni....recept mentve, karácsonyra újrasütve! :))
Köszönöm, Judit

mimimama
mimimamav, 2012-12-09 18:15

Kedves Judit!
Örülök hogy megosztottad velem a sikerélményed :-)
További jó sütés-főzést kívánok!
Mimimama

mimimama
mimimamah, 2012-01-16 19:40

Kedves Zsuzsa! Örülök,hogy sikerrel jártál. Nálam is van mindíg a mélyhűtőben pár adag háj sütésre várva :-)
üdv mm

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsav, 2012-01-15 17:19

Kedves Mimimama!
Barátaink disznót vágtak,és kaptam tőlük hájat.Már nagyon készültem,hogy megsüthessem a receptedet.Végre szombaton nekiláttam. Jutott belőle rokonnak,barátnak.Mindeninek nagyon ízlett ,persze a családnak is. Köszönöm ezt a fenséges receptet,nekünk nagyon bejött. Jó pár adag hájat sikerült lefagyasztanom,és a következő alkalom is hamar eljön,hogy újra megsüssem.Köszönöm mégegyszer!
Üdvözlettel: Zsuzsa

mézecske74
mézecske74sze, 2011-03-02 08:56

Szia Mimimama! Bocsi hogy hozzászolók!De,én nem tenném össze a hájat a tejjel!Mert egy kissé nyúlós lesz a tészta tőle.Kipróbáltad már az eredeti recept szerint! csináld meg nem fogsz csalódni benne.üdv mézecske 74!

Kiss Éva
Kiss Évap, 2011-01-14 21:52

Most találtam erre a receptre, már sokat kerestem ezt az élesztős változatot. Holnap ezt sütöm meg, mákos, diós, lekváros formában a családomnak. Majd jelentkezem, hogy sikerült. Remélem, siker lesz!

Pipika
Pipikaszo, 2011-01-08 18:17

Csak annyit fűzök hozzá, hogy cukrozott darált dióval, vagy rumos-mazsolás mákkal, illetve cukrozott - reszelt édes káposztával is isteni......

mimimama
mimimamacs, 2010-11-11 19:50

Örülök,hogy sikerült rátalálnod. Sajnos manapság már az ilyen hájas dolgok kicsit "kimentek a divatból"-legalábbis én ezt tapasztalom.

Angyal3
Angyal3sze, 2010-11-10 15:08

Nagyon hálás vagyok a receptért a nagymamám halála óta nem ettem ilyen finom kifliket.
Én Németországba mentem férjhez a Német párom nem ismerte ezt a sütit, és a gyerekeim is imádják.
Hálás köszönet

Webnagyi
Webnagyisze, 2010-03-31 18:37

Évek óta keresem ezt a receptet, örök hálám, mert ez az igazi hájas kifli, bármilyen töltelékkel jó, de a tészta ize és illata minden "macerát megér" Hálás köszönettel!!!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
986