Hajában sült burgonya kapros túróval recept

1 adag
284
kcal
Hajában sült burgonya kapros túróval
Hajában sült burgonya kapros túróval
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen nagyon szeretjük, kis kolbászzsír, kacsazsír, esetleg sült szalonna. Megéheztem, azt hiszem, ma ez lesz a vacsi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Minden sülthöz el tudom képzelni.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

héjában sült krumpli kapros túróval, kapros túróval körített sütőben sült krumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát jó alaposan megmossuk. Tepsibe rakjuk, és forró sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Kb. 10 percenként meg kell forgatni, vízzel lefröcskölni (könnyebb pucolni).
  2. A túrót, tejfölt, kaprot összekeverjük, sózzuk.
  3. A burgonyát meghámozzuk, mellérakjuk a túrót (vagy behasítjuk feléig, szétnyitjuk, és belerakjuk a túrót).

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25x6 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 163
elküldve: 0
receptkönyben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Patyir

Mióta szakács: 2010.01.18.
8 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
284