Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos sertéspörkölt

Hagyományos sertéspörkölt
Hagyományos sertéspörkölt
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pörkölt az egyik legrégebbi magyar étel...

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sertéspörkölt, klasszikus sertéspörkölt, sertéspörkölt hagyományosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst alaposan átmossuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. A hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a szalonnát szintén kockákra vágjuk. A paprikát vékony csíkokra vágjuk.
  3. A szalonnadarabokat megpirítjuk, ehhez öntsünk egy kis olajat is. Mikor kisült a szalonna zsírja, a kockára vágott fokhagymát és vöröshagymát megüvegesítjük rajta. Ha ez kész, ráönthetjük a paprikát és a paradicsomot, és egy szaftos lecsós alapot főzünk.
  4. Ha a zöldségek összeestek és megpuhultak, ráönthetjük a húst. Megvárjuk, még kifehéredik, és rászórjuk az őrölt pirospaprikát, aztán ráöntjük a bort, majd befűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. A főzés utolsó 20 percében rakjuk bele a babérlevelet és a pörköltszaft kockákat.
  6. Nagyobb darabokra vágott főtt krumplival tálalhatjuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 105
össznézettség: 120 875
elküldve: 8
receptkönyvben: 128
elkészítve: 15/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Réka-

Mióta szakács: 2011.11.01.
32 recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Vadasi György/Greg / Gregor Tue, 2016-05-24 19:43

Tarackos már letette az asztalra azt, amit sokan csak szeretnének. A kritikái pedig egyértelműen a HAGYOMÁNYOS magyar ételek érdekében születnek. Nem rosszindulatú és sértő.

Szumi94
Szumi / Szumi94 Fri, 2014-09-05 12:35

Tegnap ez volt az ebédünk, bár én nokedlivel tálaltam, és a pörköltkocka helyett egy kis tárkonnyal és majorannával bolondítottam meg, de isteni lett!

Egyébként meg, éppen attól az ő receptje, hogy nem úgy csinálja, ahogy mások.. ;)

reka1993
Réka- / reka1993 Fri, 2012-11-09 00:21

Ha nem túl zsíros a szalonna akkor szoktam hozzátenni! Kicsit pikírtnek nevezném a hozzászólásodat!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Thu, 2012-08-02 11:22

Na ez minden csak nem hagyományos!Ételízesítő,pörköltszaft kocka,olaj,babérlevél!Vörösbort pedig a marhapörköltbe szoktunk rakni.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sat, 2013-05-04 20:22

Kedves Felhasználók!
A hozzászólásokat moderáltuk, kérjük, kerüljétek a sértő, személyeskedő megjegyzéseket!
NoSalty.hu csapata

Tarackos
Tarackos / Tarackos Fri, 2012-08-03 06:40

Neked muszáj valótlant állítani,hogy "hagyományos"?Véleményt nyílvánítottam amihez,ha jól tudom jogom van.Ahogy elnézem van még mit tanulnod.A főzésen kívül jó modort is.

656
sertéscomb 1.5 kg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 2 db
paprika 2 db
füstölt szalonna 10 dkg
fűszerpaprika 3 teáskanál
ételízesítő 2 teáskanál
3 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
leveskocka 2 db
vörösbor 2 dl
víz 7 dl
napraforgó olaj 2 ek