r
Nosalty Logó

Hagyományos pásztorhús

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Hagyományos pásztorhús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 983 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2952 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    1729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    717 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 983 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8489.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    5188 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 2952 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát egy nagy, zománcozott lábosban kiolvasztjuk, kiemeljük őket, és félretesszük. Zsírján pörköltlevet készítünk. Ha kevés hozzá a szalonnáé, sertészsírral pótoljuk. A finomra vágott hagymát megdinszteljük, gyors mozdulatokkal elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Hozzáadjuk a kockázott marhahúst, fűszerezzük, és zsírjára pirítjuk. Ha elkészült, belekeverjük a reszelt fokhagymát.
  2. A burgonyát kockákra vágjuk, a tarhonyát zsiradék nélkül megpirítjuk, a paprikát és a paradicsomot felaprítjuk.
  3. A burgonyát, tarhonyát és a zöldségeket a pörkölthöz adjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a készülő ételünket. Ha van csontlevünk, azt használjuk a víz helyett. Az ételt felforraljuk, és előmelegített sütőben, néha megkeverve készre sütjük. Ha szükséges, ízesíthetjük sóval.
  4. Paprika- és paradicsomszeletekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 27672
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 12.

Ajánló

Csemege- vagy kovászos uborka, vörösbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos pásztorhús
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Turós Emil receptje. A magyaros ételek kedvelői nem csalódnak majd benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek