Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos pásztorhús

Hagyományos pásztorhús
Hagyományos pásztorhús
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Turós Emil receptje. A magyaros ételek kedvelői nem csalódnak majd benne.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Csemege- vagy kovászos uborka, vörösbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát egy nagy, zománcozott lábosban kiolvasztjuk, kiemeljük őket, és félretesszük. Zsírján pörköltlevet készítünk. Ha kevés hozzá a szalonnáé, sertészsírral pótoljuk. A finomra vágott hagymát megdinszteljük, gyors mozdulatokkal elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Hozzáadjuk a kockázott marhahúst, fűszerezzük, és zsírjára pirítjuk. Ha elkészült, belekeverjük a reszelt fokhagymát.
  2. A burgonyát kockákra vágjuk, a tarhonyát zsiradék nélkül megpirítjuk, a paprikát és a paradicsomot felaprítjuk.
  3. A burgonyát, tarhonyát és a zöldségeket a pörkölthöz adjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a készülő ételünket. Ha van csontlevünk, azt használjuk a víz helyett. Az ételt felforraljuk, és előmelegített sütőben, néha megkeverve készre sütjük. Ha szükséges, ízesíthetjük sóval.
  4. Paprika- és paradicsomszeletekkel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 114
össznézettség: 6 648
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Pásztorhús, pásztortarhonya burgonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

983
füstölt szalonna 50 g
sertészsír 50 g
vöröshagyma 125 g
fűszerpaprika 3 teáskanál
marhahús 700 g
köménymag 1 teáskanál
3 kávéskanál
fokhagyma 3 gerezd
tarhonya 200 g
burgonya 600 g
zöldpaprika 125 g
paradicsom 60 g
víz 10 dl