Hagyományos linzer Adrika konyhájából recept

Hagyományos linzer Adrika konyhájából
Hagyományos linzer Adrika konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezelőtt nem nagyon sütöttem linzert, pedig az egyik kedvenc süteményem. Aztán elkezdtem járni egy cukrásziskolába, és a 3. gyakorlati órán a linzertésztákra került a sor. Így megbizonyosodhattam magam is, hogy mennyire egyszerű (és nagyszerű) az elkészítése.:)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Tetejére

ajánlat

A karácsonyi asztalról nem hiányozhat a linzer (és az isler). Nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény, bármilyen alkalomra. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzer, lekváros diós linzerkarika, baracklekváros linzerkarika

elkészítés

Tészta

  1. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, ezután pedig hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  2. A tésztát addig gyúrjuk, amíg össze nem áll rendesen (nem kell megijedni, ha az elején úgy néz ki, mintha nem akarna összeállni).
  3. A tésztát hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  4. Kinyújtjuk a tésztát 4-5 mm vastagságúra, és linzerszaggatóval (vagy ennek hiányában 2 különböző nagyságú pohár segítségével) kiszaggatjuk. A tetejét lekenjük tojással, és darált dióba mártjuk, majd egymáshoz közel sütőlapra helyezzük.
  5. 180-200 °C-on megsütjük (míg egy kis színt nem kap). A tetejét megporcukrozzuk még melegen. Ha kihűlt, az alját megkenjük baracklekvárral (nyomózsákkal nyomunk a közepére egy kis halmot), majd rárakjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 180 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 922
elküldve: 0
receptkönyben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

adrika90

Mióta szakács: 2012.11.05.
12 recept

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
1009