Hagyományos krumplis lángos recept

Hagyományos krumplis lángos
Hagyományos krumplis lángos
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A papírvékony strandos lángossal ellentétben jóval tartalmasabb, laktatóbb klasszikus lángos.

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Természetesen fokhagyma, tejföl és sajt, vagy bármi, amit szerettek!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis lángos, burgonyás lángos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, és krumplinyomóval összetörjük.
  2. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy teáskanál cukrot, és felfuttatjuk.
  3. Az összetört krumplihoz hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az olvasztott vajat, sózzuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt a tejjel, és lágy, ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  4. Fél órán át kelesztjük langyos helyen.
  5. Egy kis tálba napraforgó olajat öntünk, majd belemártjuk a kezünket, és öklömnyi tésztadarabokat szakítunk belőle.
  6. Az olajat felforrósítjuk, a gombócokat kihúzgáljuk, és a forró olajban oldalanként 2 perc alatt kisütjük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 109
össznézettség: 19 305
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
565 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

563