Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos csörögefánk

Hagyományos csörögefánk
Hagyományos csörögefánk
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A farsangi szezon kihagyhatatlan fogása, főleg, ha már unjuk a hagyományos szalagos fánkot!

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Mi próbáltuk, házi baracklekvárral is nagyon finom! :)

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csöröge, csörögefánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, a tejet, a cukrot és a rumot.
  2. Jó 10 percig gyúrjuk - egy meglehetősen ragacsos, lágy tésztát fogunk kapni, de aggódalmora semmi ok, ilyennek kell lennie.
  3. Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
  4. Ha kész, vastagon lisztezett deszkán 1-2 mm-re nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval rombuszokat vágunk belőle. A nagyobbaknak a közepébe szintén ejthetünk egy kis bemetszést.
  5. Forró olajba tesszük, és oldalanként kb. 2 perc alatt roppanósra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Langyosan a legfinomabb!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 660
össznézettség: 87 535
elküldve: 8
receptkönyvben: 210
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
648 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alka003
alka003 / alka003 Sun, 2018-02-18 14:54

Ha a gyúródeszkáról nem szedi össze a ragadós tészta a lisztet rendesen (nem fogja),akkor sütésnél csak égni fog a liszt az olajban!Ez nem valami jó recept. Hányszor sütötték meg próbaképp?Van ennél sokkal jobb csöröge recept itt.

teze
tillzoli / teze Sat, 2018-01-27 20:40

Hello Nosalty! Egyrészt többen is azt írták lejjebb, hogy valami nem stimmel a recepttel, másrészt tényleg lehet benne elírás: "...deszkán 1-2 cm-re nyújtjuk..." nem lesz ez egy kicsit vastag így? ;-) Én is inkább keresek egy másik receptet.

P.Dia
P.Dia Sat, 2017-02-04 16:56

Sajnos nem sikerült. A tej borzasztóan kevés volt a fánk meg nagyon rossz lett, pedig mindent a recept szerint csináltam. Azt gondoltam, ha már a facebook oldalon is megjelent, biztos jó a recept, de tévedtem. Nagyon mérges vagyok!

TamássyKamilla
TamássyKamilla Sat, 2017-01-28 19:47

A 3ek. tej valószínűleg elírás, mert ennyitől a tészta nemhogy nem lágy és ragacsos, hanem kifejezetten morzsalékos maradt.

maya53
maya53 Tue, 2017-05-30 09:50

Elírás? Hát írják le rendesen! Így hogy süssünk ha nem figyelnek oda. Igen is pocsék recept.

498
finomliszt 45 dkg
tojás 4 db
tej 3 ek
rum 2 ek
cukor 2 ek
1 csipet