Hagyományos csörögefánk recept

Hagyományos csörögefánk
Hagyományos csörögefánk
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A farsangi szezon kihagyhatatlan fogása, főleg, ha már unjuk a hagyományos szalagos fánkot!

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Mi próbáltuk, házi baracklekvárral is nagyon finom! :)

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csöröge, csörögefánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, a tejet, a cukrot és a rumot.
  2. Jó 10 percig gyúrjuk - egy meglehetősen ragacsos, lágy tésztát fogunk kapni, de aggódalmora semmi ok, ilyennek kell lennie.
  3. Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
  4. Ha kész, vastagon lisztezett deszkán 1-2 cm-re nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval rombuszokat vágunk belőle. A nagyobbaknak a közepébe szintén ejthetünk egy kis bemetszést.
  5. Forró olajba tesszük, és oldalanként kb. 2 perc alatt roppanósra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Langyosan a legfinomabb!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 67
össznézettség: 48 438
elküldve: 5
receptkönyvben: 146
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
565 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Dia
P.Dia szo, 2017-02-04 16:56

Sajnos nem sikerült. A tej borzasztóan kevés volt a fánk meg nagyon rossz lett, pedig mindent a recept szerint csináltam. Azt gondoltam, ha már a facebook oldalon is megjelent, biztos jó a recept, de tévedtem. Nagyon mérges vagyok!

TamássyKamilla
TamássyKamilla szo, 2017-01-28 19:47

A 3ek. tej valószínűleg elírás, mert ennyitől a tészta nemhogy nem lágy és ragacsos, hanem kifejezetten morzsalékos maradt.

maya53
maya53 k, 2017-05-30 09:50

Elírás? Hát írják le rendesen! Így hogy süssünk ha nem figyelnek oda. Igen is pocsék recept.

498