r
Nosalty Logó

Hagymás vegyes saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagymás vegyes saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1270 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1555 micro
  • β-crypt
    470 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 318 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    566 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    6222 micro
  • β-crypt
    1881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1270 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük.
  2. Az uborkalevet, majonézt, tejfölt, fűszereket összekeverjük.
  3. Ha a burgonya megfőtt, meghámozzuk, és karikára vágjuk.
  4. A mártásba keverjük az apróra vágott hagymát, paprikát, uborkát és a burgonyát.
  5. Fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 32101
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégségben már többször ettem ilyen salátát, és mivel nagyon ízlett, elkértem a receptjét. Aztán amikor Frank Júlia Hagymáskönyvében kerestem valamit, megtaláltam, és rájöttem, hogy ez az a recept. Kicsit módosítottam rajta, az almát paprikára cseréltem, kapor helyett pedig petrezselymet tettem bele. Plusz a tetejére szórtam lenmagot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek