r
Nosalty Logó

Hagymás-sajtos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Hagymás-sajtos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3398 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1666.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 850 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6667.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    4581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    466 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1467 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3050 micro
Összesen 3398 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Afüstöltsajtot lereszeljük, és összekeverjük a tojással, és a tejszínnel.
  2. Felkarikázzuk az újhagymát, és csíkokra vágjuk a medvehagymát.
  3. Ahagymákat, és a zabpelyhet is hozzákeverük a sajtos masszához.
  4. Kicsomagoljuk a tésztát, picit nyújtunk rajta.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt, és 200°C-ra állítjuk.
  6. Ráhelyezzük a 22 cm átmérőjű tortakarikát, és tőle kb. 2 cm távolságban (azaz 24 cm) korongot vágunk a tésztából.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tortakarikát, és belerakjuk a tésztakorongot, elegyengetjük benne a tésztát, eligazítjuk a tészta peremét. Ügyeljünk arra, hogy a tészta pereme kb. 4-5 cm magas legyen(a maradék tésztából csíkokat vágtam, és csípős paprikakrémmel, ketchuppal megkenve sütöttem meg).
  8. A tésztára öntjük a sajtos masszát, és megszórjuk egyenletesen a tetejét reszelt trappista sajttal.
  9. Megsütjük, félidőben érdemes megfordítani a tepsit.
  10. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és kb öt percre még a tortagyűrűben hagyjuk.
  11. Melegen vágható, és fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 308
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 22475
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás-sajtos pite
Skorpió 49 recept

A múlt héten lapozgattam egy újságot, és rátaláltam egy finom receptre. Egyből megakadt rajta a szemem - sajt is, hagyma is - gondoltam meg is sütöm. Kicsit átalakítottam a szájízünknek megfelelően. Alig vártam, hogy kisüljön, láttam rajta, hogy finom lesz. Nem ért rá kihülni, olyan hamar elfogyasztottuk :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!