r
Nosalty Logó

Hagymás sajtleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Becsei Ágnes
Hagymás sajtleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 278 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1668 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 93 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 278 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5751.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    2208 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    2167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    618 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    827 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5550 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1864 micro
Összesen 1668 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágva a vajon üvegesre pároljuk, a liszttel megszórjuk, és kevergetve addig sütjük, amíg aranysárga nem lesz.
  2. A zöldséglevest és a tejet apránként beleöntjük, közben állandóan kevergetjük, nehogy összecsomósodjon. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, és lefedve kis lángon 30 percig főzzük.
  3. Közben a finomra reszeljük a sajtot, a snidlinget vékony karikákra vágjuk, az újhagymát a világoszöld részével együtt vékonyra szeleteljük.
  4. A sajt 1/3-át a levesbe szórjuk, és kevergetve feloldjuk benne. A maradék sajtot a snidlinggel és az újhagymával összekeverjük, és előmelegített tányérokra rakjuk.
  5. A levest a tányérokba öntjük, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 61208
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

Megszórhatjuk pirított kenyérkockákkal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás sajtleves
Becsei Ágnes 100 recept

Egy régi receptkártyáról van ez a leves recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.