Hagymás rostélyos szűzérme recept

Hagymás rostélyos szűzérme
Hagymás rostélyos szűzérme
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik alkalommal egy szép nagy csontos karajt vásároltunk a hentesnél, és csodás módon rajta volt egy közepes darab szűzpecsenye. A hentes nagyon kedves volt, és szépen lekanyarította róla. Eltettem a fagyasztóba, és vártam a megfelelő alkalmat, hogy elkészíthessem. Tegnap finom ebéd lett belőle. Kora reggel szépen bepácoltam. Délelőtt kihasználtuk a szép tavaszi időt, és elvittük a gyerekeket a vadaskertbe. Mikor hazaértünk, csak gyorsan kisütöttem, és már kész is volt a finom, ízletes ebéd. Habos krumplipürét kínáltam hozzá.

hozzávalók / 3 adag

  • 1 db sertésszűz (közepes)
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 3 gerezd fokhagyma (nagy)
  • 1 csipet (nagy)
  • 1 csipet bors (nagy)
  • 2 csapott ek finomliszt

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás rostélyos, szűzérme hagymás rostélyosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét alaposan átmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Nem szükséges kiklopfolni.
  2. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát karikára vágjuk, és egy tálba szórjuk, amiben majd elférnek a husik is.
  3. Ráöntünk 1 dl olajat.
  4. A fokhagymát lezúzzuk és bedörzsöljük a pecsenye tallérokat. Meghintjük kevés sóval és borssal.
  5. A husikat a hagymás olajba helyezzük, kézzel alaposan összeforgatjuk.
  6. Lefedve pár órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.
  7. Sütés előtt a husikat és a hagymát kiemeljük az olajból, amit egy magasabb falú serpenyőbe öntünk.
  8. Felhevítjük, (ha a fokhagyma darabkák megpirultak, érdemes kiszedni az olajból, mert később könnyen megég, és akkor keserű lesz), és a pecsenye korongok mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt megsütjük rajta. Aki ropogósabbra szereti, sütheti barnábbra, de óvatosan, nehogy kiszáradjon a husi. A sülteket melegen tartjuk.
  9. A hagyma karikákat meghintjük kevés liszttel, jól átforgatjuk, és az olajon, amin a szűz sült, ropogósra pirítjuk. Végül a szűzpecsenyét az enyhén megsózott sült hagymával, melegen kínáljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 185
össznézettség: 133 867
elküldve: 32
receptkönyvben: 532
elkészítve: 40/40
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eami
eami Sun, 2015-05-10 21:12

Ma elkészítettem ezt a receptet. Értékelésnek csak annyit írnék hogy mindkét gyermekem kért még belőle :) Köszi szépen!

481