r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos szűzérme

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Andi80_
Hagymás rostélyos szűzérme
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1443 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 481 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2001.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    525 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1443 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét alaposan átmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Nem szükséges kiklopfolni.
  2. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát karikára vágjuk, és egy tálba szórjuk, amiben majd elférnek a husik is.
  3. Ráöntünk 1 dl olajat.
  4. A fokhagymát lezúzzuk és bedörzsöljük a pecsenye tallérokat. Meghintjük kevés sóval és borssal.
  5. A husikat a hagymás olajba helyezzük, kézzel alaposan összeforgatjuk.
  6. Lefedve pár órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.
  7. Sütés előtt a husikat és a hagymát kiemeljük az olajból, amit egy magasabb falú serpenyőbe öntünk.
  8. Felhevítjük, (ha a fokhagyma darabkák megpirultak, érdemes kiszedni az olajból, mert később könnyen megég, és akkor keserű lesz), és a pecsenye korongok mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt megsütjük rajta. Aki ropogósabbra szereti, sütheti barnábbra, de óvatosan, nehogy kiszáradjon a husi. A sülteket melegen tartjuk.
  9. A hagyma karikákat meghintjük kevés liszttel, jól átforgatjuk, és az olajon, amin a szűz sült, ropogósra pirítjuk. Végül a szűzpecsenyét az enyhén megsózott sült hagymával, melegen kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 640
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 290
  • Össznézettség: 338423
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás rostélyos szűzérme
Andi80_ 380 recept

Egyik alkalommal egy szép nagy csontos karajt vásároltunk a hentesnél, és csodás módon rajta volt egy közepes darab szűzpecsenye. A hentes nagyon kedves volt, és szépen lekanyarította róla. Eltettem a fagyasztóba, és vártam a megfelelő alkalmat, hogy elkészíthessem. Tegnap finom ebéd lett belőle. Kora reggel szépen bepácoltam. Délelőtt kihasználtuk a szép tavaszi időt, és elvittük a gyerekeket a vadaskertbe. Mikor hazaértünk, csak gyorsan kisütöttem, és már kész is volt a finom, ízletes ebéd. Habos krumplipürét kínáltam hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!