r
Nosalty Logó

Hagymás párizsitorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás párizsitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    275 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4727.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    3029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    623.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 3747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást, egy csipet sót, és tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percig pihentetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát, úgy, hogy legalább 3 cm magasan pereme is legyen. A tésztára sütőpapírt teszünk, és szárazbabot teszünk rá nehezékként. A sütőben 15 percig sütjük.
  4. A töltelékhez a párizsit (sonkát) kis kockákra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, felvágjuk, és olajon megfuttatjuk. Rátesszük a párizsit, és 5 perc alatt összepirítjuk. Rászórjuk a sót, borsot, petrezselymet, majd kihűtjük.
  5. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, majd a kihűlt hagymás párizsival.
  6. A sütőből kivesszük a tésztát, a papírral együtt leemeljük a nehezéket (ha kihűlt, el lehet tenni, később nyugodtan felhasználható!), majd a ragut a helyébe öntjük.
  7. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  8. Ha kész, 5 percig pihentetjük, és csak utána szeleteljük. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8985
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 25.

Ajánló

Főtt, füstölt sonkával készítve, némi tormával vagy mustárral megbolondítva húsvéti tortaként is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is furcsán néztem a sós tortás receptekre. Szerintem egy torta édes. De ez most annyira megtetszett, hogy kipróbáltam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?