r
Nosalty Logó

Hagymás majorannás csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Somikatus
Hagymás majorannás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    921 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7920.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2010 mg
  • Nátrium
    5029 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16569 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3686 micro
  • Kolin:
    1042 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    1333 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    5032 micro
Összesen 2118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1383 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük melegedni a rizsnek a vizet, picit megsózzuk. (Én olyan edényben főzöm, amire párolóedény tehető.)
  2. Megpucoljuk a hagymát, és fél karikákra vágjuk, majd az étolajon egy nagy serpenyőben (akár wokban) pirítani kezdjük.
  3. Miközben pirul a hagyma, a csirkemájat kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Közben amikor felforr a rizsnek feltett víz, beletesszük a 2 főzőtasakos rizst, az edényre tesszük a párolót, és a párolóba a zöldborsót. (Akinek nincs ilyen edénye megfőzheti a borsót külön edényben is, vagy esetleg már puha, konzerv zöldborsóval is készítheti, így a főzési lépés kimarad. Fel lehet használni maradék rizi-bizit is. Ebben az esetben a májhoz való keverés előtt mikróban felmelegítjük a rizi-bizit.)
  5. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, a sót, borsot, chili paprikát, majorannát és a karikákra vágott fokhagymát.
  6. A májat kb. 8-10 percig sütjük, közben kevergetjük, hogy mindenhol megpuhuljon.
  7. Mire a máj elkészül, a zöldborsó és a rizs is puha. Az egészet jól összekeverjük, és már tálalható is!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 23450
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Gyorsan elkészíthető ételt kerestem. A napokban volt tészta, főzelék, krumpli, és változatosságra vágytam. Ekkor jutott eszembe, hogy mennyire szeretem a friss csirkemájat, amely már elég régen volt. Jól bevált családi receptet használtam, ez volt az az étel, ahol a csirkemájat megszerettem.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!