Hagymás-kukoricás rizs recept

Hagymás-kukoricás rizs
Hagymás-kukoricás rizs
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a köretet még régebben egy kínai ételhez találtam ki, azóta nagyon népszerű a családban. Bármilyen husihoz nagyon finom. Legutóbb Mr & Mrs Smith nyomán "Amerikai pulykamell nagyoknak" volt a főfogás, ahhoz készítettem.
Megjegyzés: formázni nem nagyon lehet, mert ez az a rizs, ami ha akarjuk ha nem, pergősre sikerül.:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Minden típusú húsételhez tudom ajánlani, ami nem markáns ízű, és nem kíván semleges ízű köretet.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizs kukoricával, rizs hagymával

elkészítés

  1. A rizst kevés olajon fehéredésig "pirítjuk", majd felengedjük a forróvízzel.
  2. Ha jól forr, lejjebb vesszük a hőfokot, sózzuk, kis vegetával, borssal, currízesítjük és a kis fej hagymát egészben beletesszük. Pár percig főzzük és elzárjuk alatta a "tüzet". Így melegen tartjuk, hagyjuk, hogy magától megpuhuljon. (Gázon lángelosztót használunk)
  3. Amíg a rizs párolódik, az apró kockára vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük.
  4. A  kukoricát kevés vajon vagy margarinon megpároljuk.( Én mikróban szoktam kevés vegetával.) Ha konzevet használunk, azt nem kell. (A rizshez szoktam tenni mielőtt elzárom alatta a hőt.)
  5. A kész rizsből kivesszük az egész hagymát, és összekeverjük a pirított hagymával, kukoricával, ha szeretjük, még egy kis curry, és tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 602
elküldve: 0
receptkönyben: 180
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

Hozzászólások (2)

Ivi
Ivip, 2011-03-25 14:09

Már régóta gondolkodom, hogyan lehetne feldobni az amúgy "unalmas" rizst! Ez a megoldás tetszik, el fogom készíteni!

Geleva
Gelevap, 2011-03-25 14:25

Nagyon örülök! Sok sikert, remélem ízleni fog!
Üdv.:G. Éva

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
239