r
Nosalty Logó

Hagymás-karamellás fasírt sütőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás-karamellás fasírt sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2441 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5524 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1212 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    1725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2172 micro
  • β-crypt
    647 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 2441 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 fej hagymát kevés olajon megpirítunk, kevés pirospaprikát adunk hozzá a végén.
  2. A darált húshoz adjuk a hagymát, megpucolt fokhagymát, borsot, a fűszerkeveréket, tojást, a beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Jól összedolgozzuk.
  3. Egy nagyobb tepsit előkészítünk, a megmaradt hagymákat felkarikázzuk és a pritaminpaprikát is, és a tepsibe tesszük, kevés olajjal.
  4. A fasírtból gombócokat gyúrunk, és a hagymára tesszük, mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk.
  5. Sütőben készre sütjük.
  6. A mézet lábasban karamellizáljuk, ne sokáig legyen a tűzön, mert megkeseredik és nagyon bebarnul.
  7. Fél dl vízzel felengedjük a mézet és összeforraljuk.
  8. A kész fasírtokat leszedjük a hagymáról, ráöntjük a karamellás mézet és sütőben még 10 percig összesütjük.
  9. Ha kész, visszarakjuk a fasírtokat és már fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4308
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig nézegetem a recepteket az újságokban, több újságból kikerül egy recept a saját gondolataimmal fűszerezve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?