Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás hús

Hagymás hús
Hagymás hús
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sertéscombot nem "finnyázzák" a kölkök....

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconos sertéscomb, pácolt sertéscomb sütőben sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pácolás. A húst kiklopfoljuk, nem sózzuk. Az olajba belekeverjük a magyaros fűszerkeveréket. A fokhagymát (lereszelve), a borsot. Plusz teszünk még bele 1,5 evőkanál darált édes paprikát, 1/2 kávéskanál erős Pistát, 1 kávéskanál delikátot. Bedörzsöljük a húst, egymásra fektetjük, 1 napra hűtőben érleljük.
  2. Egy tepsibe fektetjük szorosan a szeleteket, a pácolásra használt edényt 1 deciliter vízzel kiöblítjük, ezt is ráöntjük a húsokra. A zsírt kis kupacokban elhelyezzük a szeleteken. A felkarikázott hagymát egyenletesen elterítjük, majd a tetejét betakarjuk bacon szeletekkel.
  3. Letakarjuk fóliával, és egy órát sütjük, pároljuk.
  4. Levesszük a fóliát, és megpirítjuk a bacont a tetején, és kész.
  5. Tálaljuk. Krumplipürét adunk mellé.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x27x5 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 108
össznézettség: 11 921
elküldve: 4
receptkönyvben: 119
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

tmpgenc

Mióta szakács: 2014.02.05.
3 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

784
sertéscomb 0.75 kg
vöröshagyma 5 nagy db
bacon 15 szelet
fokhagyma 6 gerezd
bors 0.25 kávéskanál
napraforgó olaj 1 dl
magyaros fűszerkeverék 1 kávéskanál
disznózsír 3 ek
paprikakrém 1.5 ek
csípős paprikakrém 0.5 kávéskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
víz 1 dl