r
Nosalty Logó

Hagymás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takcsi
Hagymás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 952 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 3808 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 313 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 952 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    222.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6672.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1272 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    3440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 3808 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, sóval, cukorral, hozzáadjuk a margarint, a tojást és a tejszínt. Jól összedolgozzuk, és letakarva (30-40 perc) pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. A szalonnát apróra vágjuk, és egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd a felaprított (félfőre vágott) hagymát beleszórjuk. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk, a felesleges zsiradékot leöntjük róla. Ezután hozzákeverjük a sajtot, és hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, és rákenjük a langyos tölteléket (itt még ízlés szerint ízesíthető), majd feltekerjük. Nagyjából 1 cm szeletekre vágjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, hagyva közöttük helyet, hogy még kelhessenek.
  4. A tetejüket megkenjük tojással, és sajttal bőségesen meghintjük.
  5. 20-25 perc kelés után előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük (13-15 perc hőlégkeverésen).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2498
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 28.

Ajánló

Ajánlom frissen és hidegen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Takcsi 2 recept

Ezt a receptet újragondolva kicsit egyszerűsítve készítettem el, és nekem bejött. :)

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek