r
Nosalty Logó

Hagymás burgonya-rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Hagymás burgonya-rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 798 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3192 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 188 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 798 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    3183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 3192 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 188 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, legjobb este, hogy másnap könnyebb legyen meghámozni és lereszelni.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a darát, a sót, az olajat, a tejet, és összedolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk.
  3. Lisztes deszkán egyenként kinyújtjuk, mint a beiglit, megkenjük a sült hagymával, felcsavarjuk, és kisebb méretű, kiolajozott tepsibe helyezzük, kézzel laposabbá nyomkodjuk. A másikkal is ugyanígy járunk el, kinyújtjuk, megkenjük sült hagymával, feltekerjük, majd a másik mellé helyezzük, nyomkodjuk lapossá.
  4. Sütés előtt késsel felvágjuk szeletekre, lekenjük olvasztott vajjal, de lehet olajjal.
  5. Előmelegített sütőben szép aranybarnára, finom ropogósra megsütjük.

Töltelék

  1. A megtisztított hagymát kockára vágjuk, és olajon, megszórva kevés sóval megfonnyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 26x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 573
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 47834
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Ajánló

A burgonyától függ, hogy mennyi liszt kell hozzá, netán vizesebb a burgonya, adjunk hozzá még lisztet. Legközelebb felvágom, és bizonyos távolságra rakom, majd ezután sütöm. Szeretem, ha finom ropogósra sülnek a szélei.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Találtam egy burgonyás rétest, kipróbáltam, de nekem nem éppen jött be. Aztán eszembe jutott az édesanyám hagymás krumplija, gondoltam a hagymával megtöltöm, így ez a rétes lett a végeredmény. A hagymával elrontani nem lehet semmit, gondoltam, és bejött! Legközelebb felvágom, bizonyos távolságra rakva fogom megsütni, hogy ropogós legyen a széle.Igaz,akkor már nem rétes lessz.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek