r
Nosalty Logó

Hagymakrémleves rozscipóban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymakrémleves rozscipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rozscipóhoz

Összesen 846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rozscipóhoz

Összesen 3380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rozscipóhoz

Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    1613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8938.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    6450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    905 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2345 micro
Összesen 3380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rozscipóhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A rozscipóval kezdjük: A hozzávalókat géppel meggyúratjuk, ami 1,5 óra alatt meg is keleszti, de még hagyhatjuk tovább kelni, annál ritkább lesz a cipónk. Ha kézzel készítjük, úgy is nagyon finom. Ez esetben az előkészületi idő 30 perc!
  2. Ha megkelt a cipónk, 4 részre osztjuk, kézzel cipókat formálunk belőle, és a 4 cipócskát kizsírozott tepsire tesszük, ahol hagyjuk állni egy kicsit, míg a sütőnk felmelegszik. Ha van időnk, hagyhatjuk még akár tovább is a cipókat, itt is sokat tudnak hízni.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük őket, és egyenként 2 ek vízzel meglocsoljuk a tetejüket, mielőtt betoljuk őket a sütőbe. (Az én légkeveréses sütőmben 20-25 perc kell nekik.) Ha szépen megbarnul, akkor kész.
  4. A leves első lépése: a hagymát felkarikázzuk, és az olajon jól megfonnyasztjuk.
  5. Ha kész a hagyma, akkor felöntjük 0,5 l vízzel és ugyanennyi húslevessel. Ha nincs húslevesünk, semmit baj, akkor 1 l vízzel öntjük fel. Megsózzuk.
  6. A kis kockákra vágott krumplit beletesszük a lébe, és elkezdjük főzni. Ha felfőtt, akkor takarékra vesszük.
  7. Mielőtt a krumpli készre főne, akkor tesszük hozzá a borsot, és készre főzzük a levest, míg a krumpli megpuhul.
  8. Közben a tejjel és a liszttel elkeverjük simára a tojássárgáját, és ha a krumpli már puha, felöntjük ezzel a levest. Felforraljuk a levesünket, és ha felforrt, elzárjuk a gázt. Annyi liszt kell bele, hogy enyhén krémes állagú legyen tőle a leves.
  9. Ha a cipónk langyosra vagy teljesen kihűlt, akkor a tetejét levágjuk. (Például én úgy szoktam, hogy sréhen a közepe felé szúrom a tetején a kést, és egy kúp alakot veszek ki a cipóból, majd még kaparok ki a belsejéből, de kb. 1,5-2 cm vastagra hagyom a cipó oldalát.)
  10. A levest forrón merjük a cipónkba, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 38913
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg téli napokon nagyon jól esik ez a forró, krémes leves. A friss, házi kenyérféléket mi nagyon szeretjük, és ehhez a rozscipó nagyon illik.

Hozzávalók

A leveshez

A rozscipóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek