Hagymakrémleves recept

1 adag
253
kcal
Hagymakrémleves
Hagymakrémleves
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer bátyómnál ettem valami ehhez hasonló levest, és mikor hazamentem, meg akartam én is csinálni, a gond csak az volt, hogy nem emlékeztem pontosan, hogy hogyan készült az ő levese...
Elkezdtem hát keresgélni a neten recept után, de egyik sem tetszett. Gondoltam, akkor hajrá, valami majd lesz, uzsgyi a konyha, és alkossunk! :)
Szerintem egész jól sikerült, és párom is odáig van érte. :D 

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

egyszerű hagymakrémleves, krémleves vöröshagymából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felét kisebb, felét nagyobb kockákra vágjuk. Olajon megpirítjuk.
  2. Ha a hagyma enyhén megpirult, rázúzzuk a fokhagymát, majd néhány percig együtt pirítjuk.
  3. Rászórjuk a lisztet, jól összeforgatjuk, és felöntjük vízzel. (Ízlés szerint lehet bele vizet önteni, de mivel krémlevest kell, hogy kapjunk, így szerintem pont az 1 l víz a megfelelő. Ha túl sűrű lesz, lehet még hozzáönteni.)
  4. Fűszerezzük, majd felforraljuk.
  5. Ha felforrt, hagyjuk kihűlni, majd turmixgépben simára turmixoljuk. Kenyérkockával és sajttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 446
elküldve: 9
receptkönyben: 232
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi

Mióta szakács: 2010.07.30.
7 recept

Hozzászólások (6)

Gaben76
Gaben76k, 2013-02-12 16:20

Nagyon finom lett a leves, köszönöm a receptet. Nemsokára újra asztalra kerül!

laret
laretp, 2011-10-07 11:26

Nagyon finom,én egy kis tejet öntöttem hozzá a végén,hogy lágyabb legyen az íze!Köszi

muszi20
muszi20p, 2011-07-29 21:01

Ezzel a módszerrel csináltam ma hagymakrémlevest a barátom családjának. A leendő apósomat teljesen levettem a lábáról ezzel a levessel. Szerintem is nagyon finom volt, én szeretem az intenzív ízeket és a hagymának bizony az van. Gyors és egyszerű.

torteli boglarka
torteli boglarkak, 2011-03-29 09:08

Ha már teljesen kész van adjunk hozzá 2,5 dl tejszínt, hagyjuk egyszer felforrni. Így még finomabb!!!

lulesz
luleszp, 2010-09-17 10:41

Még soha nem csináltam hagyma- vagy fokhagyma krémlevest. De ez nekünk nagyon ízlett. Köszi.

Legfrissebb cikkek

Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség
Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség
A tagság által legjobbnak ítélt termelőt, kereskedőt, vendéglátót, szakírót és oktatót kedden Budapesten nevezték meg.
Mi az a sous vide?
Mi az a sous vide?
Mostanában egyre többet hallunk a sous vide-olásról. Mi ez, és miért jó? Most elmondjuk.
Készíts hógömböt ajándékba!
Készíts hógömböt ajándékba!
A hógömbök igazi karácsonyi kedvességek, amelyek pillanatok alatt a gyerekkorba repítenek mindannyiunkat. Idén ajándékozzunk szeretteinknek egy csepp időutazást!  
253