Hagymakrémleves recept

Hagymakrémleves
Hagymakrémleves
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer bátyómnál ettem valami ehhez hasonló levest, és mikor hazamentem, meg akartam én is csinálni, a gond csak az volt, hogy nem emlékeztem pontosan, hogy hogyan készült az ő levese...
Elkezdtem hát keresgélni a neten recept után, de egyik sem tetszett. Gondoltam, akkor hajrá, valami majd lesz, uzsgyi a konyha, és alkossunk! :)
Szerintem egész jól sikerült, és párom is odáig van érte. :D 

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

egyszerű hagymakrémleves, krémleves vöröshagymából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felét kisebb, felét nagyobb kockákra vágjuk. Olajon megpirítjuk.
  2. Ha a hagyma enyhén megpirult, rázúzzuk a fokhagymát, majd néhány percig együtt pirítjuk.
  3. Rászórjuk a lisztet, jól összeforgatjuk, és felöntjük vízzel. (Ízlés szerint lehet bele vizet önteni, de mivel krémlevest kell, hogy kapjunk, így szerintem pont az 1 l víz a megfelelő. Ha túl sűrű lesz, lehet még hozzáönteni.)
  4. Fűszerezzük, majd felforraljuk.
  5. Ha felforrt, hagyjuk kihűlni, majd turmixgépben simára turmixoljuk. Kenyérkockával és sajttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 484
elküldve: 9
receptkönyben: 228
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi

Mióta szakács: 2010.07.30.
7 recept

Hozzászólások (6)

Gaben76
Gaben76k, 2013-02-12 17:20

Nagyon finom lett a leves, köszönöm a receptet. Nemsokára újra asztalra kerül!

laret
laretp, 2011-10-07 12:26

Nagyon finom,én egy kis tejet öntöttem hozzá a végén,hogy lágyabb legyen az íze!Köszi

muszi20
muszi20p, 2011-07-29 22:01

Ezzel a módszerrel csináltam ma hagymakrémlevest a barátom családjának. A leendő apósomat teljesen levettem a lábáról ezzel a levessel. Szerintem is nagyon finom volt, én szeretem az intenzív ízeket és a hagymának bizony az van. Gyors és egyszerű.

torteli boglarka
torteli boglarkak, 2011-03-29 10:08

Ha már teljesen kész van adjunk hozzá 2,5 dl tejszínt, hagyjuk egyszer felforrni. Így még finomabb!!!

lulesz
luleszp, 2010-09-17 11:41

Még soha nem csináltam hagyma- vagy fokhagyma krémlevest. De ez nekünk nagyon ízlett. Köszi.

Legfrissebb cikkek

Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Hétfő van, és ha ez még önmagában nem lenne elég, akkor bónuszként szétáztat az eső a bringádon. Aztán beülsz egy kávézóba, és megváltozik a napod.
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Ha választanom kell aközött, hogy édes vagy sós legyen a nasi, akkor nálam egyértelműen a sós a nyerő. Nézzük, mire jutunk 200 kalória alatt!
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!
265