Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos sztracsatella

Habos sztracsatella
Habos sztracsatella
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy Frank Júlia füzetecskében találtam hosszú évekkel ezelőtt.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot elkészítjük, majd amíg forró, beletesszük a reszelt narancshéjat.
  2. A zselatint elkeverjük a narancs levével és a szörppel.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük.
  4. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a reszelt csokoládét, a felmelegített zselatint, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot.
  5. A piskótára simítjuk, majd hűtőbe tesszük.
  6. Tálaláskor díszíthetjük csokiforgáccsal, tejszínrózsával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 511
elküldve: 16
receptkönyvben: 653
elkészítve: 20/30
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
69 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sztracsatellakrémes szelet, vaníliakrémes-narancsos piskóta, piskóta sztracsatellahabbal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

batorcsaj
batorcsaj Fri, 2018-01-19 18:17

Eszméletlen finom. Mondjuk én étcsokis tortabevonóval csináltam szilveszterre de nagy sikert aratott. Mondjuk az nem tetszett hogy a piskóta része nagyon vékony lett a krémhez képest...mont kezdek neki de ebbe fogok tenni egy kis sütőport is.

Záporvirág
Záporvirág Wed, 2013-12-25 18:37

Sajnos, nekem nem sikerult a krem... Rajottem, hogy a csokit csak akkor szabad beletenni, amikor mar "jeghideg" a krem. En nem vartam meg, igy elolvadt benne es egy tejeskave szinu kremet kaptam, ami nem volt tul gusztusos. Ezenkivul a zselatinos keverek nagyon osszekapta: apro csomok lettek benne...

Reset
Reset Sat, 2013-09-14 18:07

Ilyen finom krémet már régen ettem, pedig nagyon sokat sütök és próbálgatok új recepteket!
A narancstól és a sport szelettől nagyon különleges lett, nagyon ajánlom a receptet mindenkinek, magam részéről pedig köszönöm, ezt biztos, hogy nagyon sokszor el fogom készíteni!

era972
"Inom" / era972 Sat, 2013-09-14 21:22

Kedves Reset! Köszönöm a hozzászólásod,örülök, hogy ízlett a süti! Era.

Corra
Corra Sun, 2012-12-30 20:30

Nemcsak gyönyörű, biztos vagyok benne, hogy nagyon finom is! elmentettem.

671
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 8 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
habtejszín 5 dl
csokoládé 102 g
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
narancsszörp 30 ml
zselatin 2 ek
cukor 1 teáskanál
csokoládédara 1 ek