r
Nosalty Logó

Habos ribizlikoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Habos ribizlikoszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztájához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 570 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztájához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4565 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztájához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 570 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    235.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4315.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.3 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1178 micro
Összesen 4565 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

A tésztájához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztájához

  1. A 4 tojást kissé felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és tovább verjük vele. Mivel egészben verjük a tojást, nem lesz kemény, viszont jó habos lesz, és ha kivilágosodott, akkor már jó.
  2. Hozzáadjuk az olajat. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Ezt is érdemes kisebb adagokban elvégezni. Végül hozzálöttyintünk egy kis tejet is, hogy ne legyen túl sűrű a massza. Elkeverjük.
  3. A masszát kivajazott, kilisztezett koszorúformába öntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. (Sütőtől függ, nézzünk rá, nehogy megégjen.) Ha megsült, rácsra borítva hűlni hagyjuk, és félbevágjuk.
  4. A töltelékhez megfőzzük a pudingot a tejjel, kristálycukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével. Hagyjuk teljesen kihűlni. Időnként jól kavargassuk meg, és ha már kihűlt, akkor is még keverjük el jó simára, ne maradjon darabos.
  5. A torta alsó felét visszatesszük a formába, de ne a koszorú aljába, hanem a sima tortalapot kapcsoljuk rá (különben nem fogjuk tudni kivenni a formából). Bekenjük ribizlilekvárral, és rászórjuk a ribizli 1/3-át.
  6. A tejszínt/cukrászhabot felverjük. Ebből egy keveset (4-5 ek) keverjünk el a pudingban, ezzel fellazítva azt. Ha szükséges, még keverjünk el benne. Ha már jó laza a puding, kb, mint a tejszín, akkor lehet a pudingot apránként, óvatos mozdulatokkal elkeverni a tejszínben. Ezt a műveletet úgy képzeljük el, mint mikor a keményre vert tojáshabot keverjük el a piskótatésztában.
  7. Ha megvan, rákenjük a ribizlire a krém kb 1/3-át. Megszórjuk a maradék ribizli felével. Erre mehet még 1/3-ad krém, végül megszórjuk a maradék ribizlivel. Rátesszük a torta tetejét, és 1 éjszakára hűtőben pihentetjük. A maradék habot is fóliával letakarva a hűtőbe tesszük.
  8. Másnap óvatosan tortatálra tesszük a művet, oldalát megszórjuk szeletelt mandulával, majd a maradék habbal és néhány szem ribizlivel feldíszítjük. Óvatosan szeleteljük, nehogy összenyomjuk. Jó étvágyat hozzá!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1226
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 05.

Ajánló

Ha nincs koszorúformánk, készíthetjük rendes tortaformával is, akkor elég a 24 cm-s átmérőjű is.

Receptkategóriák

Szép, új koszorúformámat avattam fel ezzel a már létező, viszont általam már módosult recepttel. Az idő is nekem kedvezett, a 40 fokból 20 fok lett, így bátran álltam neki ennek a habos-babos süteménynek. Egy 23 éves receptújságban akadtam rá erre a csodás finomságra. Ritkán készül el nálam sütemény a recept eredeti mivoltában, kisebb vagy nagyobb részben mindig variálok rajta. Vagy a hozzávalók mennyiségén vagy az elkészítési módon változtatok, és nem ritka, hogy plusz hozzávalót adok hozzá, vagy a meglévők közül veszek el belőle. Itt sem történt másként, és ha szabad ezt mondanom, nagyon jól sikerült. Repeta nélkül nem bírta senki, így ez a hatalmasnak tűnő torta pikk-pakk elfogyott.   Egyébként az eredeti recept 5 dl tejszínnel és 4 dkg zselatinnal írja a tölteléket. Sajnos én most nemrég pórul jártam a tejszínnel, hiába használtam a jól bevált tejszín márkámat, ezért biztosra akartam menni, és cukrászhabot vettem. Mint a képen is látható, semmi gond nem volt vele.:) Bocs a hosszú leírásért, azért lett ilyen szájbarágós, hogy tutira sikerüljön. Bátran készítsük el ezt a süteményt, nálunk kedvenc lett! Nagyon habos és nagyon finom!:)

Hozzávalók

A tésztájához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek