r
Nosalty Logó

Habos rebarbara torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mátayné Zsuzsa
Habos rebarbara torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 608 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3646 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 230 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 608 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3492.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.6 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 3646 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A rebarbaraszárakat alaposan megmossuk, és hámozatlanul kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A lisztet összeszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral. A vajat vagy margarint habosra keverjük 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A liszttel felváltva egyenként hozzákeverjük a tojásokat és a tojássárgáját, majd a formába simítjuk. Tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával és a rebarbarával, majd 35 percig sütjük. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük, aztán apránként hozzáadunk 17,5 dkg cukrot, végül a citromlét, és kemény, fényes habbá verjük. Kivesszük a tésztát a sütőből, a tetejére halmozzuk-kócosítjuk a tojáshabot, és további 20 percig sütjük. 10 percig a formában pihentetjük, majd leemeljük róla a tortakarikát, a sütőpapírral együtt rácsra csúsztatjuk, és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 26378
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mátayné Zsuzsa 10 recept

Ez a fantasztikus, édes-savanyú torta egy régi Nők Lapja újságban jelent meg Lajos Mari rovatában. Én imádom. Fantasztikus az ízhatása. Még terem a kertekben a rebarbara, érdemes kipróbálni, jó szívvel ajánlom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek