Habos meggyes-mákos Katicától recept

Habos meggyes-mákos Katicától
Habos meggyes-mákos Katicától
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam még egy üveg meggybefőttet, volt itthon mák is, ez sikeredett belőle. Készítettem ezt már friss gyümölccsel is, úgy is egy nagyon finom omlós, zaftos süti lett belőle.

hozzávalók / 10 adag

Linzer

Töltelék

Teteje

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mákos linzer, meggyes-mákos szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

Linzer

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Az idő elteltével bele simítjuk egy sütőpapírral ellátott, 20x30 cm-es tepsibe, villával megszurkáljuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben elősütjük 10 percig.
  2. Az elősütött tészta tetejére kenjük rá az előkészített tölteléket és tegyük a sütőbe, amíg elkészítjük a habot.
  3. A mák tetejére kenjük a habot. Visszavéve a sütő hőfokát 165 C fokra, süssük még további 20 percig. Majd lezárva a sütőt, hagyjuk még 5 percig száradni. Teljes hűlés után forró vízbe mártott, szárazra törölt, éles késsel tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Töltelék

  1. A tejet forraljuk fel a cukrokkal, forrázzuk le vele a mákot, keverjük hozzá a mézet, a citromhéjat, és forgassuk hozzá a magozott, lecsepegtetett meggyet.

Teteje

  1. A fehérjét a sóval kezdjük el felverni. A már félig felvert habhoz kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, végül a keményítőt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 221
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

487