r
Nosalty Logó

Habos meggyes mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos meggyes mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tésztára

Összesen 589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tésztára

Összesen 4716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tésztára

Összesen 282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    223.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6520.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2654 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    1949 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.1 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    517 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2063 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 4716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tésztára

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásssárgákat, és ezzel is habosra verjük.
  2. A mákot 15 dkg liszttel, a szódabikarbónával és a citromhéjjal elkeverjük, és a tejjel felváltva a vajas krémhez adjuk.
  3. A meggyről a levet leöntjük, jól lecsepegtetjük, és a 3 ek. liszttel alaposan meghintjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc kell ahhoz, hogy a tészta megsüljön, és a tűpróbán is átmenjen.
  5. A fehérjéket csipet sóval félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és kemény habbá verjük.
  6. A sütőből kikapott tészta tetejétmeggylekvárral megkenjük, majd rákanalazzuk a habot.
  7. 5 percre visszatesszük a sütőbe, majd lekapcsoljuk, és még 20 percet hagyjuk száradni.
  • Tepsi mérete: 35x20 cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 898
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 92432
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ettem volna egy kis mákos sütit, és ezt a receptet találtam. Nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tésztára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!