r
Nosalty Logó

Habos-meggyes kocka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Bjkata
Habos-meggyes kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2897 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    1287 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 4410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval gépi habverővel kemény habbá verjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a 25dkg kristálycukrot, majd a tojások sárgáit egyesével, utána a 4ek vizet szintén apránként, miközben folyamatosan dolgozik a habverő.
  3. A lisztben előzőleg elkeverjük a kakaótés a szódabikarbónát.
  4. A kakaós lisztkeveréket 4-5 kanalanként rászórjuk a hab tetejére, meglocsoljuk kevés étolajjal (nem szabad egyszerre beletenni a 2evőkanállal, csak türelmesen, egyesével). Most már fakanállal dolgozunk tovább, nehogy összetörjük a habot. Mindig csak akkor hintjük rá a következő 4-5 ek lisztet, ha már az előző adagot szépen eldolgoztuk, és megint meglocsoljuk egy evőkanál étolajjal. Ezt addig ismételjük, amíg a lisztes keverék el nem fogy. De étolaj csak 2evőkanálnyi kerüljön bele!
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. (Az én tepsim teflonos 32X23 cm-es volt.)
  6. Előmelegített sütőben először 220-230 fokon kb. 10 percig erős lángon sütjük, utána 180 fokon sütjük tűpróbáig. (Nálam 25perc volt a sütési idő összesen.)
  7. Csak ateljesen kihűltpiskótát szabad megtölteni.
  8. A meggyet kimagozzuk, a levét leszűrjük, és kimérünk belőle 2,5 dl-t.
  9. A meggyléhez öntünk még 2,5 dl vizet, és felforraljuk.
  10. Ezalatt az étkezési keményítőt összekeverjük a 10 dkg cukorral és 4 evőkanál meggylével vagy vízzel.
  11. A felforralt vizes meggyléhez keverjük a cukros, keményítős keveréket, és sűrű pudingszerű krémet főzünk belőle. Áttetsző krémet kapunk az újraforralás után.
  12. Teljesen kihűtjük a krémet, majdhozzákeverjük a magozott meggyszemeket.
  13. A jól lehűtött Hulalából kemény habot készítünk gépi habverő segítségével.
  14. A hab felét összekeverjük a meggyes krémmel, a másik felét félretesszük a sütemény bevonásához és a díszítéshez.
  15. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a meggyes-habos krémmel, majd bevonjuk a félretett habbal.
  16. Meggyszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32×23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 462
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 61539
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Ajánló

Aki nem szereti a meggyet, más gyümölcsből is elkészítheti. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény abból az alkalomból készült, hogy a lányom megkapta a diplomáját. Ezért lett Habos-meggyes Dóra kocka a neve. Nagyon szereti a csokis piskótát, a meggyet és a habos sütiket, így ötvöztük a kedvenceit egy süteményben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek