Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos krémes hordócska

Habos krémes hordócska
Habos krémes hordócska
42 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megsüthető a tészta egyben is, majd utólag pogácsa szaggatóval kivágjuk, 2-2-őt krémmel összeragasztunk, tetejére tejszínhab. A két réteg közé rakhatunk még vékonyra szeletelt epret.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

Hab

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes muffon, krémes muffin tejszínhabbal, krémes süti
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a másfél ek olajat (egyes fokozattal), majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a citromhéjat.
  2. Közepes méretű papírkapszlikba rakjuk, 3/4-ig töltve. Ha van muffin sütőnk, a kapszlikat beleállítjuk, ha nincs, egymás mellé rakva a tepsiben is megtartja a tésztát. 10-12 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A két tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot, a tej mennyiség felével felhígítjuk, a másik felét előmelegítjük, ebbe öntjük a pudingos masszát, majd besűrítjük. Amikor a krém kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. Felverjük a tejszínhabot. Finomabb lesz a krém, ha a tejszínhabból 2 ek-nyit hozzákeverünk.
  2. A kihűlt hordócskákat (muffinokat) vízszintesen félbe vágjuk, és megkenjük krémmel, a tetejét tejszínhabbal díszítjük. Eperrel vagy málnával gazdagítva tálaljuk. Fogyasztás előtt legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 872
elküldve: 2
receptkönyvben: 110
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
217 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

777
tojásfehérje 3 db
tojássárgája 3 db
cukor 10 dkg
finomliszt 8 dkg
napraforgó olaj 1.5 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojássárgája 2 db
cukor 3 ek
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 10 dkg
porcukor 8 dkg
tejszínhab por 48 g
tej 1.5 dl
eper 10 dkg