Habos kocka csokimázzal recept

Habos kocka csokimázzal
Habos kocka csokimázzal
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt édesanyám nagyon gyakran sütötte gyerekkoromban, mert ez volt a család kedvence. Sosem volt elég belőle. Most egy kicsit nosztalgiáztam és elkészítettem én is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A habhoz

A mázhoz

ajánlat

A habot én tejforralóban készítem.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

néger szelet, habos kocka csokimázzal, csokimázas habkocka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat  egészben a cukorral felverjük habosra elektromos habverővel, hozzáadjuk a kakaót ,a lisztet és összekeverjük.
  2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük
  3. A tojásfehérjét pici sóval felverjük, hozzáadjuk a cukrot és gőz fölött verjük tovább, amíg sűrű nem lesz.
  4. A kihűlt piskótát megkenjük ribizlilekvárral, és még melegen rásimítjuk a habot.
  5. A vajat felforrósítjuk, levesszük és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és addig kevergetjük, míg el nem olvad és rásimítjuk a habra.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x33 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 709
elküldve: 9
receptkönyvben: 274
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
456 recept
hirdetés

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

irenemarton
Csiri. / irenemarton cs, 2013-01-31 20:15

Azért érdekesnek találom, már nem a receptet, mert mentettem is,
de nekem a képeket és vele a receptet is vissza dobják ha nem tökéletes.
És ez nem neked szól ám.
köszi.

Corra
Corra v, 2013-01-27 15:20

Köszönöm a választ! Szerintem rájöttem, mit nézünk/értünk félre sokan. A recept úgy hangzik, mintha vékony piskótán lenne vastag réteg hab, de szerintem vizsonylag magas piskótán van elég vékony habréteg és azon a máz. Így ami barna a képen, az nem a hab, hanem a piskóta, és csak közvetlenül a máz alatti fél centi a hab. Az a rész, ami úgy néz ki, mintha egy második, fehér piskótalap lenne a máz alatt. Jól gondolom? Így már érthető lenne.

helena26
helena26 / helena26 v, 2013-01-27 18:18

Igen ,vékonyabb lett a hab. Kevesebb tojásfehérjéből készítettem,mint ami a receptben szerepel.

helena26
helena26 / helena26 v, 2013-01-27 14:38

Forró késsel szeleteltem és megolvadt a csokoládé, és ráhúztam a fehér habra.
Üdv.:helena

Tmea
Tmea / Tmea v, 2013-01-27 16:00

Értem, köszi! Akkor ezért nem látja egyikünk sem, hogy hol a piskóta és hol a hab..:-)

hapici
hapici / hapici szo, 2013-01-26 23:45

Valami nem stimmel ezzel a recepttel, mitől foltos a piskóta? Nincs rendesen elkeverve benne a kakaó?Ezt nem értik a többiek sem!
És azt sem írtad, a tojások fehérjét fel kell-e verni külön, mint a piskótánál, vagy az egész tojást verjük fel. Mivel? Villával, vagy mixerrel????

helena26
helena26 / helena26 v, 2013-01-27 14:14

El van benne keverve a kakaó, fénykép nem sikerült úgy ,ahogy kellett volna.Habverővel(kézzel vagy mixerrel)
pl.a habtortának kimondottan jó,ha kézi habverővel verjük fel habosra. A tojásfehérjének a habja azért barna,mert forró késsel szeleteltem és megolvadt a csokoládé .Én a tojásokat mindíg egybe verem fel.

randrea
Andrea / randrea szo, 2013-01-26 21:13

Szia!

Jól látom, hogy a tészta márványos? Szóval, hogy a kakaós rész nem teljesen van elkeveredve a sárga tésztával? Nagyon tetszik a süti, szeretném megsütni. Ráadásul azt hiszem, pont ez az a süti, amit gyerekkoromban néha ettem, és már régóta keresem a receptjét. Üdv: Andi

helena26
helena26 / helena26 v, 2013-01-27 14:22

Szia Andi! El van benne keverve a kakaó,este készítettem a fényképet és nem sikerült annyira jól. A süteményt forró késsel szeleteltem és túl melegebb lehetett a kés,ezért megolvadt és befestette a fehér habot. Legközelebb több habbal fogom elkészíteni,hogy több legyen a sütin. Az édesanyám az több habbal készítette.
Üdv.:helena26

helena26
helena26 / helena26 szo, 2013-01-26 20:51

Szia! Nincs a krémben csoki az piskóta darabocskák ,nagyon puha,omlós a tészta.Talán kicsit több vizet löttyintettem bele.
Én forró késsel vágom fel a csokoládés süteményt, és mindíg lemosom,megtörlöm,mielőtt újra vágni kezdem. Arra figyelj,hogy nem legyen túl forró a kés,mert akkor megolvad nagyon a csokoládé.Szerintem kitapasztolod majd . Platnin szoktam megmelegíteni a kést.
Üdv.:helena

helena26
helena26 / helena26 cs, 2014-01-09 22:53

A kakaótól sűrűvé válik a piskóta,összekapja,egy 2 ek melegvízzel kigítható, akkor könnyebbé válik a piskóta állaga. Igaz ezt nem írtam az alapanyagokba.

Corra
Corra szo, 2013-01-26 20:01

Szia! Lehet, hogy a kép csalóka, de így úgy tűnik, mintha a habban is lennének csokoládés foltok. Egyébként viszont nagyon tetszik a recept, a máz pedig maga a tökéletesség ezen a képen! Még abban segíts légy szíves, mielőtt nekiállnék, hogy hogyan kell szeletelni, nem lapul el a habos rész, ha csak simán felvágom?

721