Habos grízpuding recept

Habos grízpuding
Habos grízpuding
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus Horváth Ilona receptkönyvben Váratlan vendég krém néven szerepel ez a desszert, ami jó elnevezés, hiszen ezek az alapanyagok általában megtalálhatóak otthon, és alig van vele munka. Azért is szeretem, mert fantáziánk szerint sokféle variációban lehet elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

váratlan vendég krém, grízpuding, lekvárral rétegezett puding
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat lemossuk, kettéválasztjuk.
  2. A sárgáját nagyobb, a fehérjét kisebb keverőedénybe tesszük. A cukrot nagyjából fele-fele arányban szétosztva a tojásokhoz adjuk. Kemény habbá verjük a fehérjét, a sárgáját pedig addig, amíg kissé kivilágosodik és sűrűsödik.
  3. A tejet, búzadarát és vaníliás cukrot felfőzzük. Ha besűrűsödött, forrón a tojássárgákhoz öntjük, és alaposan elkeverjük. (Azzal már nem kell főzni! Először úgy tűnik, eléggé felhígul a tojássárgától, de hamar visszasűrűsödik.) Közvetlen utána (amíg még meleg és nem sűrűsödött be) hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is, és egyenletesre keverjük vele (ezzel sem főzzük).
  4. Üvegpoharakba kanalazzuk, és ízlésünk szerint rétegezhetjük pl. lekvárral, csoki- vagy karamellszósszal, friss vagy befőtt, esetleg leturmixolt gyümölcsökkel (ebbe most sárgabaracklekvár került, a tetejére pedig fahéjszórás).
  5. Lehűtve tálaljuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 378
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

bebe74

Mióta szakács: 2014.05.07.
13 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cicus72
cicus72 Fri, 2015-05-22 11:20

A tojásfehérje habot kihűlés után vagy még melegen kell hozzákeverni?

367